Foto: Bonnie Osborne

Foto: Bonnie Osborne

Idag finns det en hel del superhjälteserier, såsom Smallville, Arrow, Flash, Constantine och Gotham – alla baserade på män. I höst kommer dock Supergirl till undsättning med all sin kraft i en ny tv-serie, huvudsakligen förverkligad av det historiska förlaget DC-Comics, Warner Bros och producenten Greg Berlanti.

Karaktären Supergirl, eller Linda Danvers som hennes alias kommer att heta i serien, spelas av Glee-stjärnan Melissa Benoist, även känd från årets trefaldigt Oscarsbelönade film Whiplash (2014) och tv-serier som Homeland och The Good Wife. Känt är också att Ally McBeal-stjärnan Calista Flockhart kommer att medverka.

Serien kommer att bli en ny tolkning av Supergirls karaktär och historia, vilket inbitna DC-comicsfans förmodligen redan upptäckt. Bland DC-universumets tecknade serier existerar nämligen två olika Supergirls parallellt, där en av dessa heter Kara-Zor El (Supermans kusin) och den andra just Linda Danvers. I serien kommer dock dessa två karaktärer att smältas ihop till en enda, där Kara-Zor El blir hennes födelsenamn från planeten Krypton och Linda Danvers hennes mänskliga namn på jorden.

Enligt den tecknade orginalserien föddes alltså Kara Zor-El på planeten Krypton och skickades till jorden av sina föräldrar när planeten sprängdes till bitar, likt sin kusin Kal-El (Superman). Linda Danvers är dock en helt vanlig människa född på jorden. En dag skadas hon allvarligt vid ett möte med mörka krafter, men får hjälp av Matrix (ytterligare en kvinnlig version av Supergirl) som försöker läka hennes sår, i detta skede förenas de båda karaktärerna och blir till den andra, Linda Danvers-Supergirl. Ja, ni hör, ju djupare man dyker in i superhjältarnas universum, desto fler karaktärer lär man känna och fler detaljer går att hitta och knyta samman med tillsynes oändliga trådar inom den fiktiva världen. En given guldgruva för de intresserade med andra ord!

I tv-serien kommer vi att få möta Supergirl som vuxen kvinna, väl medveten om sina krafter men som lärt sig att tygla dessa inför omvärlden. Detta kommer det dock att bli ändring på… Varför och hur? Det får vi se i höst!

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This