Namn: Hanna Mellin
Gör: Jobbar som butiksbiträde och servitris och pluggar en kvällskurs.
Senast lyssnade låt: Gil Scott-Heron – The revolution will not be televised.
Senast skickade sms: ”Ska jag äta sushi ikväll?”
Livsmål: Krossa patriarkatet.
Foto: Alexander Letic

BASICS

Hej! Vem är du?
– Jag är Hanna; en lättstressad tidsoptimist som gillar att dansa till rolig musik, gå på rejviga konserter, dricka öl och förfasas över klimathotet, gärna i kombination.

Hur skulle du beskriva din stil?
– 
Oj, det är en svår fråga! Jag skulle väl säga att den är ganska avslappnad och lite bohemisk. Jag klär hellre ner mig än upp mig. Jag är också svag för helsvart med för många smycken.

Hur viktigt är stil och mode för dig?
– 
Inte viktigt alls. Däremot tycker jag det är väldigt roligt med kläder. Det är en konstform, ett sätt att uttrycka sig och att sprida budskap på. Men vissa dagar orkar jag inte bry mig alls, och det är inte hela världen. Det finns ju viktigare saker.

Foto: Alexander Letic

Var köper du dina kläder?
– 
I princip enbart i second hand-butiker eller loppmarknader. Jag tycker det är roligare så, lite som att gå på skattjakt. Mycket har jag också ärvt av kompisar eller så rotar jag igenom mina föräldrars garderob.

Vilket plagg kan du inte leva utan?
– Jag äger nog inget speciellt plagg som jag inte kan leva utan. Däremot har jag ett par örhängen som jag har på mig hela tiden. Det är ett par stora silverörhängen som jag köpte för 40 kr på en loppis på Smålands Nation i Uppsala. Enligt försäljerskan kommer de från Indien. Hon hade fått silverörhängena av sin kompis som hade varit där. Om jag tappade dem skulle jag gråta blod.

Foto: Alexander Letic

Foto: Alexander Letic

Vem/vad inspireras du av?
– 
Folk i allmänhet. Vänner, människor på gatan, karaktärer i olika filmer och musikvideor. Och kläder i sig, så klart. Jag letar sällan efter ett speciellt plagg, utan oftast så att jag hittar något jag tycker ser intressant ut och får då inspiration om vad jag ska ha på mig. Jag tycker också det är kul att leta igenom kläder som jag för längesedan la undan för att jag inte gillade dem, och försöka se dem i ett nytt ljus idag.

Vad får du för reaktioner på din stil?
– 
Det folk oftast brukar kommentera är nog mina smycken, eller så tycker de att det är roligt att jag så sällan köper nyproducerat. Farmor tycker det är jättekul att jag handlar mycket second hand och brukar alltid ge bort sina gamla kläder till mig. Jag har nog bara fått snälla kommentarer än så länge.

Vilken bild vill du att andra ska ha av dig?
– 
Jag vill att folk ska uppfatta mig som öppen, kul och smart.

Extras

Var får man tag i bra smycken?
– 
Alla mina favoritsmycken har jag hittat på loppisar, second hand-butiker eller på någon marknad. Men jag tror inte man ska underskatta nätet heller. Tradera kan ha några guldkorn bara man har tålamodet att leta ordentligt, och en annan sida jag tycker mycket om är Etsy.com. På Etsy.com finns väldigt många fynd, tyvärr är det inte alltid jättebilligt.

Foto: Alexander Letic

Du handlar alltså främst i second-hand-butiker och på loppmarknader. Kan du rekommendera några bra affärer och loppisar?
– 
Jag gillar verkligen Emmaus i Gryttby som ligger i Vendel, norr om Uppsala. Det är en väldigt stor second hand/loppis som dels har en lite dyrare butik i huvudhuset, med lite mer utvalda plagg, och dels ett laduloft fullt med kläder för 10 kr/st. Där får man rota runt bland mycket sunkiga plagg, men man kan verkligen göra riktiga kap. Men annars går jag mycket till de vanliga butikerna; Myrornas, Kupan med flera. I och med att det kan vara mer urplockat där så får man helt enkelt räkna med att inte hitta något varje gång. Etsy.com är som sagt ett hett tips även här.

Foto: Alexander Letic

Pin It on Pinterest

Share This