hej

Namn: Filippa Smeds
Gör: Pluggar arkeologi, kommer jobba deltid med ett känt varumärkes webshop i höst och bloggar.
Senast lyssnade låt: Någon låt med Destiny’s child.
Senast skickade sms: ”Muuuuums” när min pojkvän skickade en bild på sin lunch.
Livsmål: Vara lycklig!
Instagram: filippasmeds
Blogg: gillofilippa.com

BASICS

Hej! Vem är du?
– Jag heter Filippa, är 24 år och kommer från Stockholm. Är jättekär i min pojkvän sen snart fyra år tillbaka och det bästa jag vet är hundar och god mat.

Hur skulle du själv beskriva din stil?
– Jag kör alltid på tighta byxor eller leggings med hög midja tillsammans med en instoppad collegetröja och en skinnjacka eller bomberjacka till det. För att pimpa upp denna bekväma stil lägger jag till ett par acneskor och min älskade Wang-väska.

Hur viktigt är stil och mode för dig?
– Stil är jätteviktigt eftersom det är en del av min identitet. Mode är mindre viktigt. Jag skulle aldrig byta stil bara för att en ny trend kommer. Det är ingen jätteskillnad på mig nu och för fyra år sen.

IMG_4941l

Var köper du dina kläder?
– När jag lägger mycket pengar på något blir det alltid Acne. Annars är det en blandning av American Apparel, Weekday och Beyond Retro.

Har du någon favorit bland designers/märken/butiker?
– Om jag hade råd så hade jag köpt nästan allt på Acne, men jag älskar att hitta saker på Beyond Retro för då blir jag ensam om plagget.

Vilket plagg kan du inte leva utan?
– Mina Almaskor i leopard från Acne. Och min skinnjacka på Weekday Vintage.

IMG_2000

Vem/Vad inspireras du av?
– Förr inspirerades jag mycket av modellers off duty-stil men nu är jag så stensäker på vad jag gillar att det faktiskt blir lite svårt att hitta inspiration stilmässigt. Annars älskar jag pinterest för all annan inspiration!

Vad får du för reaktioner på din stil?
– En kompis sa nyligen ”swag” om min stil. Han kommer från New York och är väldigt swagig själv så då jag blev överlycklig! Haha.

Vilken bild vill du att andra människor ska ha av dig?
– Jag hoppas folk jag träffar tycker jag är äkta, för det är jag. Och rolig, men det är ju en smaksak. Ibland blir jag dock jätteblyg och då tror jag inte folk får någon bra bild av mig, men jag jobbar på att inte bli osäker i vissa situationer.

2376637_Höst1

EXTRAS

Du verkar vara en person som är ute och klubbar rätt mycket. Hur förändrar du din vardagslook till den perfekta kvällslooken?
– Nja, många jag känner är nog ute mycket mer än mig, typ 4-5 dagar i veckan och så är inte riktigt jag. Men när jag går ut byter jag faktiskt sällan kläder. Jag klär i princip aldrig upp mig. Men det beror nog på att jag alltid har på mig det jag känner mig snyggast i. Klänningar och blusar är inte riktigt min grej.

Du har precis börjat plugga arkeologi! Betyder det att en karriär inom mode är lagd på hyllan?
– Det skulle jag inte säga att den är! Jag älskar arkeologi och jag läser det för att jag är sjukt intresserad och vill lära mig allt om ämnet. Jag är hellre proffs på svensk stridsyxekultur än på designers vars kläder jag inte ens gillar. Det är klart att modebranschen ligger mig varmt om hjärtat, men inte alla aspekter av den. Jag vet vad jag vill göra inom mode så det återstår att se hur det blir. Det känns lite som om många tror att allt man gör nu är definitivt och att det är nu som framtiden bestäms. Jag hoppas att jag alltid hittar nya saker jag intresserar mig av! Det är lite som att folk tror att jag och min pojkvän ska skaffa barn bara för vi köpt en lägenhet utanför stan medan vi själva ser det som ett steg till att kunna bo större än 25 kvadrat i stan om ett par år. Vi tycker vi är sjukt smarta ekonomiskt men folk fattar inte grejen. Haha.

Vad har du för tips för de som vill få in foten i modebranschen. Är det fortfarande en blogg som gäller?
– Jag tror det blir svårare och svårare att blogga sig upp nu för tiden. Jag skulle rekommendera att praktisera eller assistera. Har sett att det finns stylistutbildningar nu för tiden. Men det blir big NO på den.

 

Pin It on Pinterest

Share This