dee987f24da25be8cbdfbb0cbd53c3ab_980x0_c_85_s_v4
Namn
: Fanny Ekstrand
Gör: Content Coordinator på Nelly.com och bloggar på Metro Mode.
Senast lyssnade låt: Kräm (så nära får ingen gå) med Kent.
Senast skickade sms: ”Jag är snabbast i stan, det ser man på fartvinden i håret!!!” tillsammans med en bild live från cykeln till min kompis Daniel Redgert.
Livsmål: Starta eget och ha ett härligt kontor med högt i tak och en drös kreativa människor omkring mig.
Blogg: fannyekstrand.metromode.se
Instagram: @fannyekstrand


Hej! Vem är du?
– Jag är en kreativ, gammal själ fast i en 20-årig Stockholmstjej som sällan ser något annat än horisont, både på gott och ont. Har dessutom en fäbless för skor, dagsfester och ordvitsar. Samlar på blåjeans trots att min byrå protesterar.

Hur skulle du själv beskriva din stil?
– OK, var beredd på ett långt ord nu: danskfranskcasualchic. Det är i alla fall vad jag vill. Minimalistiskt och sportigt som dansk design, sexigt och rökig som en fransyska och casual chic för att det vill man väl alltid vara någonstans?

Hur viktigt är stil och mode för dig?
– Det är lite som hålla för munnen när man hostar. Någonstans sitter det i en utsvarvad rutin utan att jag tänker så mycket. I alla fall min personliga stil. Jag tänker inte säga som alla gör, att det är ett sätt att uttrycka sig, för min värsta mardröm är att mina kläder skulle tala högre än vad jag gör. Men det är ju en stor del av mitt jobb såklart och i sammanhang som dejter och viktiga möten är det förknippat med ganska mycket ”hela min garderob är tom”-ångest.

0537656513be87a8cb26d7f53a07962b_980x0_c_85_s_v4

Var köper du dina kläder?
– Jeans och skjortor från Levi’s och Dr Denim. Utomlands ser jag till att fylla på basgarderoben ordentligt på Uniqlo och på mina fötter sitter antingen ATP Atelier-skor eller Pumasneakers.

Har du någon favorit bland designers/märken/butiker?
– Att shoppa vintage i Marais i Paris kommer jag aldrig att tröttna på. Annars är jag ett stort ATP Atelier-fan och missar aldrig att besöka danska Ganni när jag är i Köpenhamn.

Vilket plagg kan du inte leva utan?
– Alla blå Levi’s 501. Eller vita herrskjortor.

57ad775332251e305e5ab85f971732ab_980x0_c_85_s_v4

Vem/Vad inspireras du av?
– Coola kvinnor genom tiden så som Francois Hardy, Caroline de Maigret och min förebild modeentreprenören Maj-la Pizzelli. Sedan är jag en riktig Tumblrknarkare.

Vad får du för reaktioner på din stil?
– Att jag är bra på vardagsstil. Vilket är bra då jag sportar vardagskostym varje dag, till och med på helger. Jag gillar inte att spöka ut mig i kortkort och klackar för att det är veckoslut mer än vad jag gör på tisdagsmorgnar. Det är väl min enda regel egentligen.

Vilken bild vill du att andra människor ska ha av dig?
– Att jag är kul och ambitiös som en liten orkan. Jag vill ta plats och göra saker jag är bra på. Det vill jag att människor ska känna.

296ee3aac336b70664ba0dbf3d5f8f82_980x0_c_85_s_v4

Du har ju bloggat väldigt länge, hur skiljer sig din blogg från andra bloggar?
– Jag har en sarkastisk jargong i min blogg som avspeglar mig själv väldigt bra, tror jag. Detta uppblandat med klassiska inlägg som vad jag har på mig och shoppar, tror jag bidrar till en härlig stämning. Mode på samma sätt som livet, ska ju vara avslappnat och kul, även om det är vad som betalar hyran.

Du lämnade jobbet på Metro mode för ett tag sedan för att arbeta för Nelly, hur kommer det sig? Och vad är det du gör på Nelly?
– Det var dags att göra något nytt och Nelly.com är ett fantastiskt maskineri att vara en kugge i. Jag får ta ifrån tårna och jobba i en miljö med högt i tak där folk tror på mig. Som content coordinator på Nelly.com jobbar jag med allt som inte är kampanjrelaterat, det vill säga Nelly news feed och all webb-tv.

Nu veckopendlar du mellan Stockholm och Borås, hur är det?
– I början var det precis vad jag behövde. Nya miljöer och nya rabatter att vattna. Men nu när sommaren kommer till stan börjar jag sakna Stockholm.

IMG_1137

Vad saknar du mest med Stockholm när du inte är där? Vilka är dina bästa tips för den som bor i eller besöker Stockholm i sommar?
– Jag saknar mina vänner, mina gator och stammishak. Och att bara andas Stockholm. Men jag uppskattar det mer när jag väl är där nu.
– Mina bästa tips är frukost på Pom & Flora, sedan promenad runt Vita bergen och Sofo. Efter det ett eftermiddagsglas på Nytorget 6 för att sedan äta middag som avslutas med hot shots med massa vänner på Riche och efter det är den självklara destinationen Kåken och efterföljande dans på Spy Bar och Gubbrummet. Fast nu när Trädgården och Musikaliska öppnat huserar jag gärna där också. Dagen efter blir det en burgare med extra ost och sötpotatis-pommes på Prime Burger.

Hur spenderar du sommaren? Vad har du för planer?
– Med solglasögon på näsan, en blå himmel som tak och ett glas rosé i handen. Självklart ett par sandaler på fötterna också. Förutom det blir det ganska mycket jobb, ett par weekendresor och några festivaler. Sedan många kvällar med vänner och sommar-Stockholm som kuliss, såklart.

IMG_1418

Pin It on Pinterest

Share This