Namn: Elin Östman Gör: Moderedaktör på Devote.se/fashioncorner Senast lyssnade låt: Erik Rapps Idolversion av Skinny Love. Jag. Dör. Senast skickade sms: Jag raderar alla mina sms direkt när jag skickat eller svarat. Jag är sjuk på det sättet. Som om jag hade något att dölja. Men det har jag verkligen inte. Jag har bara ett rens-behov.  Men det skulle kunna varit "Jag har glömt det igen. Gristjej." För att jag glömt köpa allergitabletter till min pojkvän. Livsmål: Va frisk, fylla livet med härligheter, lära mig äta mögelostar, älska rödvin och skaffa en stor familj! Instagram: Styleways

Namn: Elin Östman
Gör: Moderedaktör på Devote.se/fashioncorner
Senast lyssnade låt: Erik Rapps Idolversion av Skinny Love. Jag. Dör.
Senast skickade sms: Jag raderar alla mina sms direkt när jag skickat eller svarat. Jag är sjuk på det sättet. Som om jag hade något att dölja. Men det har jag verkligen inte. Jag har bara ett rens-behov. Men det skulle kunna varit ”Jag har glömt det igen. Gristjej.” För att jag glömt köpa allergitabletter till min pojkvän.
Livsmål: Vara frisk, fylla livet med härligheter, lära mig äta mögelostar, älska rödvin och skaffa en stor familj!
Instagram: Styleways

BASICS

Hej! Vem är du?
– Hallå! Jag är en kreativ själ som vill skratta, dricka vin, skapa och lyssna på människor. Typ.

Hur skulle du själv beskriva din stil?
– Basen är ett par vida svarta byxor. Eller, de behöver inte vara vida, golvlånga byxor i allmänhet. Och förresten inte bara svarta heller! Vita går också bra. Helvitt är min grej! Skorna är en svart stilettpump. Sedan kör jag kavaj, fuskpäls och en liten väska med detaljer. Jag kan återanvända en look oändliga gånger. Jag vet vad jag gillar. Jag har rätt lite kläder. Det finns inte ett enda plagg i min garderob som jag inte älskar. Jag rensar jämt.

Hur viktigt är stil och mode för dig?
– Det som är viktigt med stil och mode är att jag får uttrycka mig utan ord. Att man genom vad man har på sig kan berätta lite om sig själv. Det gillar jag. Sen älskar jag mode i den mån att jag är besatt av vackra saker och då är kläder är inte ett undantag. Jag älskar vackra kombinationer av tyger, material och plagg. Och så älskar jag att göra, skriva och skapa modeartiklar. Så det är tur att jag får sitta med det varje dag.

DSC_5106_2

Var köper du dina kläder?
– Zara, Mango, H&M Trend, och så en del fynd på Myrorna och Tradera!

Har du någon favorit bland designers/märken/butiker?
– Jag skulle köpa allt från AltewaiSaome om jag hade råd. Och från Céline. Men Zara tar mig en bit på vägen med sina budgetalternativ.

Vilket plagg kan du inte leva utan?
– Den svarta vida byxan. Och det är faktiskt nästan ”kan inte leva utan” på riktigt. När det inte finns ett par rena svarta, vida byxor så kan jag inte gå ut. Då har jag på mig pojkvännens mjukisbyxor. Jag ger liksom upp.

IMG_9082

Vem/Vad inspireras du av?
– Rachel Zoe. Stilmässigt, karriärmässigt och personmässigt.

Vad får du för reaktioner på din stil?
– Många reagerar på att jag kör helvitt. Det är inte allt för vanligt. Och då jublar de nästan. Sen brukar jag få höra att jag klär mig stilrent. Det tror jag att man gillar. Att det känns tryggt.

Vilken bild vill du att andra människor ska ha av dig?
– Stilmässigt vill jag vara stilren, inspirerande, se trygg ut i min stil och se härligt sval ut. Inte obekväm. Jag vill va skön. Snygg och skön.

1082036_10202204442216909_1960639637_n1370349_10202218565729988_1363911905_n

EXTRAS

Hur kommer det sig att du blev moderedaktör på devote.se? Hur har din resa sett ut?
– Jag satsade väldigt mycket på min blogg under en period och visade upp mitt intresse för mode på ett tydligt sätt. Den var lite som en modetidning. Och det såg Devote, så när de var intresserade av att lansera Fashioncorner och behövde en redaktör så hörde de av sig. Jag gick från att vara arbetslös och bloggande till att bli frilansande moderedaktör för Sveriges bästa bloggportal för tjejer, och med helt fria händer över materialet och visionen för Fashioncorner. Helt sjukt!! Och helt underbart!

Vad har du för tips när det gäller second hand-shopping eller Tradera? Vad ska man tänka på?
– Det finns ett råd som jag tyvärr inte alltid följer själv, men det är som följer: Köp aldrig plagg som inte är i din egen storlek. Man gör ofta det för att det är billigt och man tänker att det funkar. Men det blir aldrig bra.
Plagg som jackor, stickade tröjor, svarta kostymbyxor och klänningar är perfekt att fynda secondhand, på exempelvis Myrorna. På Tradera hittar du skor, väskor, märkesplagg och trendplagg.

IMG_9296

Som du nämnde så gillar du att köra på helvitt! Är det något som är big no no på hösten och vintern eller är det bara att köra året runt?
– Det är snarare go go! I höst är helvitt till och med trendigt. Så jag kör all in!

Hur har din stil förändrats under de senaste åren? Tror du att stilförändringen kommer främst inifrån, eller påverkas du mycket av trender?
– Min stil har alltid byggt på att jag älskat vackra saker. Sen har de plaggen gått från att vara korta sidenklänningar, till vippig kjol, till stilren kostym, till golvlånga och vida byxor. I grunden ligger min kärlek till att måla mig själv med kläder, alltså – skapa något intressant på min kropp. Men så byts plaggen ut i och med trender, vart jag är i livet, vad jag fastnat för, var jag shoppar och så vidare. Min stil kommer fortsätta utvecklas, och jag älskar det!

Om man bara ska köpa ett plagg i höst, vad ska man satsa på?
– En riktigt bra jacka som man älskar.För min del är det en svart, lång rock. Du ska ha jacka hela jävla hösten och då är det viktigt att den inte förstör looken som är under. Om jackan är snygg, då blir allt enklare!

23

 

Pin It on Pinterest

Share This