JAG

Namn: Calle Engström
Gör: Bloggar om herrmode och fotograferar en hel del och försöker ge mina läsare en insyn i mitt vardagsliv.
Senast lyssnade låt: José Gonzáles – Stay Alive
Senast skickade sms: ”Haha, 1-1 är ju käpprätt åt skogen!”
Livsmål: Jag vill uppleva saker. Jag tror att jag gör detta på bästa sätt genom att resa. Så att kunna resa så mycket som det är möjligt och självklart ha med min kamera, det är något jag ser fram emot att göra någon gång i framtiden!
Instagram: @calleengstroem
Blogg: www.calleengstrom.colin.se


Hej! Vem är du?
– Tja! Jag är en trevlig, glad och go’ kille som har stor passion för kläder och fotografering. Jag är mycket för det mer stilrena och uppklädda modet men försöker variera mig. Min fritid innefattar en hel del tittande på serier, FIFA och vara med polarna. Älskar pasta i alla kombinationer, kanske lite för mycket.

Hur skulle du själv beskriva din stil?
– Ganska stilren. Det är något som kännetecknar mig faktiskt, men även alternativa klädslar som är mer passande till vardags. Jag har generellt sett lättare för att klä upp mig stiligt än att mixa ihop en enklare vardagsklädsel. Jag älskar skor och klockor, det är två saker som kan göra en look grymt stilig!

Hur viktigt är stil och mode för dig?
– Jag är ärligt talat inte extremt insatt i modevärlden utan klär mig efter det jag känner mig bekväm i. Det som är mer viktigt för mig är att kunna inspirera andra. Jag vill även visa att det här med att klä sig stiligt inte alltid behöver kosta en förmögenhet utan att det finns alternativ som till och med en fattig student skulle ha råd att köpa.

Var köper du dina kläder?
– Det kan variera. Vissa köp kan bli ganska spontana, vilket inte är bra för min egen del då vissa plagg bara blir utnyttjade fåtalet gånger. Men mina senaste köp har varit från Weekday, ASOS och Rådhuset i Uppsala – tre grymma butiker!

IMG_6631 copy

Har du någon favorit bland designers, märken och butiker?
– I och för sig äger jag bara ett par jeans från Nudie men jädrar vad jag fick upp ögonen för märket genom dem. Jag har alltid tyckt om Weekdays utbud. Där hittar jag mestadels bas- och vardagsplagg. Jag gillar deras T-shirts och tröjor då de inte sitter som en strypsnara runt halsen utan mer avslappnat. Dessutom är kvalitén helt okej. En annan butik som jag diggar men inte köpt lika mycket från är Volt. De har ett fruktansvärt bra utbud av kläder och jag tycker om butiken i sin helhet. Annars köper jag gärna online, det är ju så enkelt och bekvämt.

Vilket plagg kan du inte leva utan?
– Jag trivs väldigt bra i skjorta. Kombinera den med en klocka och ett par snygga boots – enkelt och stilrent!

Vad får du för reaktioner på din stil?
– Det är jättefina kommentarer! De flesta får jag faktiskt på min Instagram. Jag är ganska aktiv där. Det finns de som tar sig tiden att skriva kommentarer och berättar vad de tycker om mina kläder och de tips jag gett. Det är sådant som får en att fortsätta göra lika bra ifrån sig varje dag. De flesta undrar vart vissa av mina plagg är köpta eller om jag kan ge tips på klädbutiker.

Vilken bild vill du att andra människor ska ha av dig?
– Jag vill att folk ska se mig som en ödmjuk människa som gärna bjuder på sig själv. Sedan vill jag självklart framstå som en inspirationskälla – men eftersom vi alla har så olika klädsmak så kan jag inte vara omtyckt av alla. Det är därför jag varierar med att ge tips på andra saker än just mode och kläder – som till exempelvis musik och fotografering.

IMG_9604 (kopia)

Hur mycket tid och arbete ligger egentligen bakom din blogg?
– 
Oj, ibland känns det som om bloggen tar över mitt liv. Jag är väl lite av en perfektionist och eftersträvar kvalité i mina inlägg, så det tar ju tid. Det är outfit-inläggen som tar mest tid. Du ska delvis ut och fotografera men det är efterarbetet som tar mest tid. Då ska du sortera ut de bästa bilderna och sedan redigera dem – där snackar vi mycket tid framför datorn! Men det är absolut värt det i slutändan.

Hur gör man för att ta en bra outfitbild? Vem är det som fotar dig?
– 
Jag tror mycket på att försöka hitta en spännande miljö att fotografera i. Sedan så är det alltid bra att ha grundkunskaper i ett redigeringsprogram. Det behöver inte vara några avancerade kunskaper. Och vem som fotar mig? Till största del är det, tro det eller ej, jag själv. Jag har ett stativ och självutlösare som jag använder flitigt. Ibland har man fått stöd av nära och kära, då brukar jag skriva ut deras namn under bilderna.

Du arbetar ju som fotograf också. Vilken fotoutrustning använder du?
– 
Ja visst! Jag fick nyligen jobb på Upsala Nya Tidning som vimmelfotograf. Det kommer att bli väldigt spännande. Jag har min fina Canon EOS 60D tillsammans med två objektiv – Canon 50mm F1.4 & Tamron 17-50mm F2.8.

Du var i New York tidigare i år. Har du några tips på butiker där?
– 
Ett allmänt tips först och främst är att inte shoppa loss allt för mycket på turistgatorna, exempelvis femte avenyn. Där finns oftast samma halvtråkiga utbud och där får du även betala den högsta prislappen. Mitt tips är att ta tunnelbanan och utforska närliggande områden, Manhattan är ju extremt stort. Jag använde mig av appen ”City Maps 2 Go” som fungerade även utan internet. I den kan du hitta klädbutiker plus mycket mer. Mina tips på butiker är Ralph Laurens butiker, TJmaxx, Zacky’s, Banana Republic, Urban Outfitters, Levi’s och Macy’s.

IMG_5368 copy

Pin It on Pinterest

Share This