Spader Kung: ”Vi är inspirerade av dåliga killband och tänker att fan det där kan vi göra bättre”

av | dec 26, 2019 | Artiklar, Framsida Startslider, Intervjuer

De beskriver sig som Malmös ledsnaste punkband och vi har valt ut dem till ett av de band som en bör hålla ett extra öga på under 2020. Vi har tagit tempen på Spader Kung inför det kommande året.

Hur bildades Spader Kung?
– Vi hade alla nån slags tonårsdröm om att spela i band även om ingen av oss visste hur, men tack vare en rad lyckliga tillfälligheter blev det så.

Hur skulle ni beskriva er musik?
– Ledsen punk. Eller glad postpunk. Vissa skulle kanske rentav hävda att det är pop, men det håller vi nog inte riktigt med om.

Var får ni inspiration ifrån?
– Vi blir nog mest inspirerade av dåliga killband och tänker att fan det där kan vi göra bättre. Men också alla coola människor i vår närhet som kan massa grejer. Och åttiotalspunk! Typ Pink Champagne!

”Vår spelning på Plan B var ett kaos
som går till historien.”

Vad har varit mest minnesvärt i er musikkarriär hittills?
– Antingen vår första spelning som var på Plan B, Klara hade spelat trummor två gånger i sitt liv och Matilda landade med planet från Dublin en timme innan vi skulle upp på scen. Ett kaos som går till historien. Eller när vi spelade på Mossagårdsfestivalen i somras. Vi fick köra fyrhjuling och kasta tändare i publikens ansikten. Och blev signade.

Vad ser ni fram emot under 2020?
– Klara ser mest fram emot att få ett frontskinn till sitt trumset. Matilda ser mest fram emot att sälja mäsk som merch och Anna ser mest fram emot att va i naturen. Och kanske lite att släppa vårt debutalbum. Och spela in snygga videos.

Det ryktas om att ni släpper album under det kommande året. Vad har vi att förvänta oss?
– ALLT.

 

Författare:
Josefin Östby, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This