Solen: ”Det ska bli skönt att ha 2017 i backspegeln”

av | Dec 12, 2017 | Framsida Startslider, Intervjuer

Det har varit ett hektiskt år för Solen. De har släppt en ny skiva och haft slutsålda spelningar i både Stockholm och i Göteborg. Nu ser bandet fram emot att få lämna 2017 bakom sig.

Solen har legat i framkant i den svenska musikindustrin sedan de började. Det pratades om ”nya Kent” och de blev nominerade till både Grammis och P3 Guld. Och nu, fem år senare, lyser Solen starkare än någonsin.

– Det har varit ett bra år, säger trummisen Olle Darmell.

Bandet släppte sin tredje skiva, Känslor säljer/Miljonär, i våras. Det var en lång process och krävde hårt arbete från alla medlemmarna.

– Det har inte varit helt smärtfritt. Det har varit kul såklart, men vi ser alla fram emot 2018. Det ska bli skönt att ha 2017 i backspegeln, säger Olle Darmell.

Skivan har blivit prisad av förståsigpåare runt om i landet, men det var den slutsålda spelningen på Debaser Strand som, enligt Solen själva, är beviset på deras framgång.

– Albumet hade släppts en eller två veckor innan och det är en grej att få recensioner, men att få det direkta mottagandet av publiken är ett kvitto på vad folk verkligen tycker om skivan. Då är det på riktigt, säger basisten Nils Dahlqvist.

– Jag kommer ihåg att det var första spelningen då jag inte koncentrerade mig på vad jag skulle spela, utan jag bara skrattade för att det var så bra stämning, säger Olle Darmell.

Det är spelningarna i år som stannar kvar hos killarna. Ytterligare en milstolpe för bandet är visiten till Pustervik i Göteborg.

– Det var också helt fantastiskt. Det var liksom kö! Vi ville testa lite grejer och så fick man lära sig av det. Det var inte nödvändigtvis den här förlösande känslan av glädje, utan man blev mer tagen på sängen av andra anledningar. Man stod på scen och testade något för första gången, säger gitarristen Gustav Karlsson.

Nu vänder de blickarna framåt. En egen lokal står högst upp på önskelistan.

– Det skulle vara skönt med ett ställe där man kan presentera lite idéer, spela lite och sedan åka hem. Inget mer med det. Ett ställe där vi kan ses och bara ha det trevligt, säger Gustav Karlsson.

Det finns tankar om vad som kommer att hända med Solen, men än så länge är det lite hemligt.

– Det finns en massa tankar, men vi har inte själva rätt ut dem än. Det är nästan lite för privat, säger Olle Darmell.

Författare:
Valerie Kaspersen, Skribent

Fotograf:
Carolina Mendozza

Pin It on Pinterest

Share This