Sigur Rós släpper nytt album

av | okt 24, 2020 | Artiklar, Ny musik, Nyheter

Sigur Rós släpper ett nytt album inspirerat av ett isländsk medeltida verk.

Trots att det isländska bandets frontman Jónsi bara för några veckor sedan släppte ett soloalbum, står det nu klart Sigur Rós släpper ett nytt album den 4 december.

Projektet är ett orkesterverk som bandet ursprungligen premiärspelade på Reykjavik Arts Festival 2002 och i samband med att nyheten gick ut släpptes låten Dvergmál som ett första smakprov från samlingen.

Albumet kommer gå under titeln Odin’s Raven Magic och är uppföljare till Sigur Rós senaste album Kveikur från 2013. Som inspiration har bandet använt sig av ett medeltida isländskt litterärt verk som skildrar en apokalyptisk bankett för att sedan spela in musiken i Reykjavik och i Paris.

– Det är en mycket visuell dikt, med bilder som handlar om att falla ner och en värld som fryser från norr till söder. Det var en apokalyptisk varning. Kanske kände tidens folk det i sina skinn. Idag är naturligtvis Island inblandat i miljöfrågor kring vattenkraft och förstörelsen av höglandet. Vi varnas igen, berättar Hilmar Örn Hilmarsson i en kommentar.

Författare och fotograf:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This