Saga Back: “Vissa stunder kändes jobbigare än andra”

av | aug 29, 2019 | Artiklar, Framsida Startslider, Intervjuer, Ny musik, Video

Saga Back är aktuell med en video till hennes senaste singel Heaven’s Not Ready och vi har pratat med henne om tanken bakom videon, det svåra (eller roliga) i att göra en personlig video och hur arbetet med hennes debutskiva går. 

Saga Back debuterade under 2018 med singeln There You Go … Again. Under sommaren släppte hon Heaven’s Not Ready och nu har videon till singeln landat. Videon handlar om förlusten av Sagas mamma som gick bort i cancer under 2017. I videon får tittaren inblick i tre olika relationer med de gemensamma nämnarna hoppfullhet och livsglädje.

Hur uppkom idéen till videon?
– Jag visste redan från början att jag ville att videon skulle kännas ganska ljus och lättsam, eftersom låten är så pass sorglig och tung. På något sätt ville jag skildra det fina i den relation jag hade med min mamma istället för att fokusera på det sorgliga.

– Jag skrev ner lite tankar, Farra kom med sina idéer och sen bollade vi fram och tillbaka tills vi kom fram till konceptet. Att skildra och fira relationer, oavsett om de är pågående eller något som har varit. En relation har man alltid med sig, precis som min relation till min mamma på något sätt alltid kommer finnas hos mig.

Du har arbetat med fotografen Mika Aberra, hur kommer det sig?
– Jag träffade Mika genom Faramarz (regissör reds. anm). Jag och Faramarz har sedan tidigare snackat om att göra ett projekt ihop och när vi bestämde oss för att det var denna musikvideo vi skulle göra tillsammans så träffade jag även Mika. Han och Faramarz är nära vänner, sitter på samma kontor och jobbar mycket tillsammans. Och han är, precis som Faramarz, en grym fotograf.

”Jag vet att ingen som hade varit
mer stolt än mamma.”

I mina ögon verkar det som en väldigt svår video att göra rent emotionellt, hur kändes det att göra videon?
– Det är nog en av de roligaste grejerna jag fått göra hittills. Självklart är det väldigt jobbigt att prata om och arbeta så mycket utifrån något som ligger mig så nära men Faramarz och hela teamet runt om fick mig verkligen att känna mig bekväm. Det kändes inte heller enbart som min story längre, utan även Adelles, Mattheus, Idas, Isabelles och Guns, som är med i videon. Det kändes väldigt fint. Sen tror jag att jag stänger av mina känslor lite grann, för att det ska gå. Vissa stunder kändes jobbigare än andra. Men överlag så kändes det mest fint. Jag vet att ingen som hade varit mer stolt än mamma.

Vad hoppas du att folk tar med sig från videon efter att de har sett den?
– Oj, svår fråga. Jag hoppas och tror nog att videon kan betyda olika för olika människor. Att den för de som förlorat någon tar fram minnen av det fina man har haft tillsammans men också att den påminner en om det fina i de relationer man har med de som är i livet.

Du arbetar med ditt debutalbum, hur går det just nu? Hur långt har du kommit?
– Ja! Just nu skriver jag mycket. Framförallt själv men även med andra, vilket är väldigt roligt men läskigt. Jag skulle nog säga att jag har tillräckligt många låtar redan nu men det känns som att jag vill fortsätta skriva lite och bli ännu säkrare på mitt sound innan jag plockar ut vilka som ska vara med. Det är nog ett litet tag kvar innan allt är klart men jag längtar så mycket till att ha ett färdigt album!

Författare:
Emma Isberg, Redaktör och Skribent

Pin It on Pinterest

Share This