Igår hade Rogue One: A Star Wars Story premiär över hela världen. Vår film- och tv-redaktör Karin Brorson var där och såg dem tillsammans med andra förväntansfulla fans.

Felicity Jones i Rogue One: A Star Wars Story Foto: Lucasfilm Ltd.

Felicity Jones i Rogue One: A Star Wars Story Foto: Lucasfilm Ltd.

I Rogue One har Rebellerna i uppgift att finna ritningarna till Dödstjärnan. Den Dödstjärnan som Luke Skywalker i första filmen, eller fjärde filmen, spränger upp i bitar. Vi vet att de kommer att lyckas. Vi vet det mesta som kommer ske i den här filmen, och ingenting gör så vi blir förvånade eller spända. En skulle kunna jämföra det med när en tittar på facit i matteboken. Vi vet att svaret blir till exempel 20, men vägen dit är desto oklar men en har fortfarande en idé hur det går till.

Filmen var okej, inte mer och inte mindre. En skulle kunna säga kort och gott att det är en actionfilm som utspelar sig i Star Wars-världen. För det är många actionscener. Jag förväntade mig ett rymdäventyr, men fick en krigsfilm där till och med en scen påminner starkt om Omaha Beach.

Rogue One: A Star Wars Story Foto: Lucasfilm Ltd.

Rogue One: A Star Wars Story Foto: Lucasfilm Ltd.

Ett av problemen som jag hade med Rogue One var att de inte behövde göra en massa saker, men som de gjort endast för att de kunde. Två karaktärer var helt gjord i CGI, och det märktes så tydligt. En av karaktärerna var viktig för händelseförloppet, men tror ingen hade blivit ledsen eller besviken om hen hade uteslutits eller fått ett mindre antal scener.

När jag tänker på Star Wars-filmerna är det inte actionscenerna som sitter kvar, utan det är de starka karaktärerna och relationerna mellan dem. Tyvärr har Rouge One en del svaga karaktärer som inte utmärker sig. En stor del av filmen handlar om en pappa-dotter-relation, men de sumpade den totalt. Det skulle vara känslosamt, men det var det inte alls. Jag ville sitta där med vattnande ögon, men ingenting. En brydde sig helt enkelt alldeles för lite för att det skulle vara ens i närheten till känslosamt.

Felicity Jones och Diego Luna i Rogue One: A Star Wars Story Foto: Lucasfilm Ltd.

Felicity Jones och Diego Luna i Rogue One: A Star Wars Story Foto: Lucasfilm Ltd.

Dock kul att Fares Fares blev den tredje svensken att vara med i Star Wars, tillsammans med Pernilla August och Max von Sydow.

Rogue One: A Star Wars Story går just nu på bio överallt i världen. 

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This