RMH-kollektivet äntrar Fashion Week Stockholm 2017

av | jan 13, 2017 | Artiklar, ö

RMH fortsätter att gå i bräschen och i år är det dags för kreatörerna att äntra den svenska modescenen.

I syfte att lyfta in streetwear på den svenska modescenen startar RMH-kollektivet tillsammans med ett flertal andra kreatörer och designers initiativet SPACE by rmh. Under Fashion Week Stockholm kommer det nu för första gången att finnas ett alternativ visningsarena som SPACE by rmh håller i, som har till syfte att bjuda in till öppenhet och som kommer att stå utanför det traditionella modeetablissemanget.

Medverkande designers är this is Sweden, Tafari Gold, STAI, Official Gallery, Hi On Life och Die Monde. Virgil Abloh, grundare och Creative Director på ett av världens mest omtalade streetwearvarumärken Off-White, och kreatören Heron Preston som kommer att på olika sätt att medverka i initiativet.

– RMH vill addera något nytt till den streetwearkultur och generation av kreatörer som växer fram i Sverige idag. Mode är en förlängning av musiken som skapar starka subkulturer. De designers som medverkar hos RMH får en fri yta att förmedla sitt manifest och vi kommer att sträva efter samtal, fest och mode”, säger Babak Azarmi, grundare av RMH.

Passa även på att läsa Filip Lindströms intervju med grundaren av RMH, Babak Azarmi  här.

Fotograf: Jonna Hammar

Fotograf: Jonna Hammar

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This