Red Bull Music Festival presenterar sitt program

av | apr 17, 2019 | Läsvärt, Nyheter

Allsång med Little Jinder, DJ-set med Mount Kimbie, Blockparty med Cherrie och Studio Barnhus firar 10 år på Red Bull Music Festival.

Idag presenterade Red Bull Music Festival sitt program med tio event fyllda med jazz, soul, r&b, hip hop, house och techno. Några av höjdpunkterna står Studio Barnhus, Cherrie & Friends och Little Jinder för och nedan hittar du information om de olika eventen.

Ons 5 juni: Hip Hop Karaoke med Timbuktu & Chords @ Södra Bar 17.00 – 03.00

Timbuktu och Chords har länge närt en passion för karaoke och vad passar bättre än att sammanföra duon med rutinerade klubben Hip Hop Karaoke Stockholm på Södra Bar.

Ons 5 juni: Följa John – en kväll av improviserade duetter @ Vasateatern 19.00

Välkommen till en kväll där improvisationen spelar en huvudroll. Varje musiker är på scenen i totalt 10 minuter för att sedan lämna scenen och ge plats till nästa. Följ med för en kväll där ingenting är förutbestämt annat än att improviserade duetter leder oss fram under kvällen.

Ons 5 juni: Studio Barnhus 10 år @ Cirkus 22.00 – 05.00

Studio Barnhus firar 10 år som skivbolag och kollektiv och gör det med att förvandla anrika Cirkus till en klubbkväll med extra allt och självklart med att samla så många vänner och kollegor som möjligt är.

Tor 6 juni: Cherrie & Friends Blockparty @ Hornsbruksgatan, Hornstull 16.00 – 22.00

Sveriges okrönta R&B-drottning bjuder in hiphop-scenens just nu tyngsta namn till en gratis kvartersfest i Hornstull. Scenen kommer intas av hennes hyllade bror K27, samt finbesök från Rosengård i form av Malmös just nu mest omtalade rappare Guleed.

Tor 6 juni: House of LadiesLoveHipHop @ Hornhuset 21.00 – 03.00

LadiesLoveHipHop firar 5 år av fester och oförglömliga nätter med att styra dansgolven och festerna med tjejer i fokus och den här kvällen är inget undantag. På Hornhuset har dom adderat en mängd favoritartister och djs som rutinerade amerikanskan BbyMutha och svenska hypade nykomlingen Jelassi.

Tor 6 juni: Circle Of Live @ Färgfabriken 19.00 – 03.00

Sebastian Mullaert har med sitt nystartade live projekt och skivbolag Circle of Live hittat nyckeln till hur han ser den elektroniska musikens framtid, att släppa fram ny kreativitet genom improvisation och utforskande i mötet mellan artister som spelar live. Amp Fiddlers soulinfluenser möter Dorisburgs drömska techno som kombineras med Sebastian Mullaerts jazziga utflykter och Johanna Knutssons experimentella rytmer.

Fre 7 juni: Allsång med Little Jinder @ hemlig plats 19.00 – 21.00

Little Jinder gör en allsångskonsert för hardcore fans. Det här blir ett avslut på albumtrilogin och ytterligare ett sätt att säga farväl till projektet Little Jinder. Som den passionerade älskaren av allsång är det inte mer än rätt att hon ska ha sin egen kväll omgiven av sina största fans.

Fre 7 juni: Danny Krivit + Tony Humphries + Colleen Cosmo Murphy @ Tjalans 14.00 – 02.00

Konnässörerna, skivsamlarna och discjockeyerna Tony Humphries, Danny Krivit och Colleen Cosmo Murphy samlas för en intim och partystinn eftermiddag, kväll och natt på Tjalans.

Fre 7 juni: Year0001 – RIFT @ Obaren 20.00 – 02.00

YEAR0001 är musikbolaget som sedan starten för fyra år sedan har stått bakom några av Sveriges mest uppmärksammade musikexporter. Med klubbkvällar i London, Berlin och New York i ryggen blir detta första gången som deras audio-visuella klubbkoncept tas till Stockholm, med en line-up bestående av några av Sveriges mest lovande producenter och artister just nu.

Lör 8 juni: Sky City x Takt x Love Potion @ TAK + SUS 13.30 – 00.00

Red Bull Music Festival Stockholm avslutas med en somrig mix av soul, funk, house och skruvade elektroniska alster. Med utsikt över hela Stockholm och en lång skara artister och dj’s kurerade av stans intressantaste klubbar; Sky City, Takt och Love Potion får du en musikalisk upplevelse där varje klubb ger sin musikaliska tolkning. Aurora Halal, Cymande (LIVE), DJ Clea, Donna Leake, Jac the Cat & Beniwasta, Jenny Seth & 1oo Sven, Lauren Hansom, Lil’ Louis, Mai Nestor, Millos Kaiser, Mount Kimbie (DJ-set), Parallax Deep, Polanco & Hugo + TAKT residents.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Adrian Pehrson

Pin It on Pinterest

Share This