RECENSION: Vånna Inget – Melodybox

av | dec 8, 2019 | Framsida Startslider, Ny musik, Recensioner

Hits och misfits när Vånna Inget intar ett fullsatt Melodybox. 

Melody Box i Hägersten är ungefär vad det låter som – en låda. En relativt liten låda till och med. Ändå är det redan 150 personer på plats ikväll berättar personalen i dörren. I våras släppte Vånna Inget albumet Utopi efter sex år av relativ tystnad. Nu är de ute på turné och i kväll, liksom många andra kvällar på sistone, är det slutsålt.

Det märks att Vånna Inget har lojala fans som väntat på dem. Det är en brokig skara på plats i alla möjliga åldrar och former. Många står längst fram vid scenen och väntar tålmodigt för att säkra sin plats.

Ungefär en halvtimme efter utsatt speltid kommer bandet äntligen ut på scen och kör i gång rakt in i kaklet med kraftfulla Jag ska fly tills jag hittar hem. Bandet ser likt sin publik ut som ett gäng misfits. Christine Owman på bas är självklar och kaxig på scen. Den lilla lokalen passar dem perfekt och ljudet låter ännu punkigare än på skiva.

De mest hängivna i publiken skapar en moshpit, en kille ser saligt gråtfärdig ut och en tjej skriker ”Vi älskar er” när låten tagit slut. Karolina Engdahl säger med ett skratt att hennes sociala fobi kickar in nu.  Den märks hur som helst inte av när hon ylar ”Våra hjärtan blöder inte mer” i Eld. Mitt hjärta blöder ändå lite för hennes röst när den går som elstötar rakt genom kroppen. Alla som någonsin fått sitt hjärta krossat kan relatera till texterna.

De mer lugna låtarna 80-talsbarn och Allt Ska Bli Bra bryter av de ösiga låtarna fint. Vi får höra nya favoriter från Utopi som Skuggor och Främlingar och gamla hits som Allvar. Vånna Inget krånglar inget. Bandet har så pass stark låtskatt och scennärvaro att det hade varit svårt för dem att göra mig besviken i kväll.

Författare:
Josefin Östby, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This