RECENSION: TT – LoveLaws

av | maj 24, 2018 | Ny musik, Recensioner

TT:s solodebut håller hög nivå, men tillför inget som Warpaint inte redan gjort.

När Theresa Wayman, gitarrist och solist i art rock-kvartetten Warpaint släpper sin solodebut LoveLaws kretsar temat kring kärlek. Närmare bestämt moderskap, och den känslomässiga berg-och-dalbana som en relation ibland kan innebära.

En av Warpaints största styrkor har alltid varit de välkomponerade ljudbilderna, och Waymans solomaterial är inget undantag. Musikaliskt växlar hon vant mellan drömpop och trip-hop, på ett sätt som osar Warpaint lång väg.

Själva lyriken har tyvärr ändå ganska lite att tillföra. ”Hope is the only thing stronger than fear”, och liknande floskler framträder extra tydligt genom den annars så avskalade produktionen.

LoveLaws är gjord med noggrannhet, det märks. Precis som på samtliga Warpaint-plattor är det aldrig frågan om annat än hög nivå från första till sista låten, men ändå är det något som saknas. Originalitet kanske. Höjdpunkten Dram rullar framåt som en våg av begär och spår som Love Leaks tillför nerv, men i slutändan blir intrycket av Waymans debut ändå lite väl kallt. LoveLaws är ett bra album, men inte mer än så.

Författare:
Daniela Lillhannus

Pin It on Pinterest

Share This