RECENSION: Tove Styrke – Popaganda 2018

av | sep 2, 2018 | Artiklar, Ny musik, Recensioner

Tove Styrke visar upp en kraftshow av tidlös popmusik som tar sig bortom Popagandas gränser.

När Tove Styrke äntrar stora scenen på Popaganda gör hon det framför en publik som badar i solsken. Hon kastar sig ut på scen med energiska steg och det är tydligt att hon nästan är pånyttfödd som artist. Ett år med turnéer med både Katy Perry och Lorde har gett henne ett scenspråk som visar på självsäkerhet och mod. Hennes karakteristiska röst har varit där sedan starten i Idol, men visst är det redan från första låten tydligt att hon vet hur hon skall använda den till max.

Tove Styrke bjuder på äldre låtar som Number one som får skapa en fin blandning tillsammans med henne nya material från senaste skivan sway. Just den senaste skivan är fylld med moderna poplåtar som gör sig otroligt bra live. Låtar som on the low och sway är precis sådana låtar som en vill dansa till och hon får en redan peppad publik till att nästintill skapa ett dansgolv framför scenen.

Jag är imponerad över hur Tove Styrke lyckas skapa popmusik som är lätt att ta till sig trots att hennes texter ibland kan kännas som texter ur en dagbok. Hon lyckas hålla sig precis på linjen mellan lättsmält och nedtonad, inåtvänd och exploderande. Hade jag burit en hatt hade jag definitivt lyft av den för henne.

Författare:
Emma Isberg, Redaktör

Fotograf:
Frank Holm

Pin It on Pinterest

Share This