RECENSION: The Sounds – Gården

av | jun 7, 2019 | Läsvärt, Ny musik, Recensioner

Maja Ivarsson är en relik från en utdöd punk. Med en cigg i handen och hejvilt spottandes runtomkring sig vrålar hon ut nostalgiska melodier på Gården.

Fotograferna får ducka för de stora loskorna som kommer flygande. Maja Ivarsson bryr sig inte ett skit. Hon tänder bara en till cigg. Ett bloss tar hon, innan hon kaxigt flickar iväg den mot publiken och sätter av mot refrängen till Painted By Numbers.

Med en inspirerande självsäkerhet svingar hon micken i cirklar och flackar med armarna. Nonchalant sträcker hon ut benet med klacken på synten och blicken i vädret och spottar även på den. När hon slår sig på könsorganet ser det väldigt stelt ut, men Maja Ivarsson har redan gjort klart för oss att hon gör vad fan hon vill.

Jag fantiserar om att 40-åringen hänger i sunkiga garage på fritiden och repar, dricker hembränt och kritiserar samhället i äkta punk-anda.

Även bandet tar begreppet obrydd till en ny nivå. Medlemmarna är råa och stentuffa och har knappt ett ansiktsuttryck under hela framträdandet.

Men ibland väcks känslan av att obryddheten är en smula spelad. Kanske försöker The Sounds för hårt med att, efter 20 år som aktiva, vara exakt vad de förväntas vara? Jag lämnar den frågan obesvarad. Som helhet gör gruppen en rakryggad show. Jag slukas aldrig upp helt av dem, men samtidigt lämnas tonårshjärtat i mig varmt av de välbekanta tonerna.

Författare:
Sofia Ekberg Ekendahl, Skribent

Fotograf:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This