RECENSION: The Killers – Imploding The Mirage

av | aug 23, 2020 | Artiklar, Framsida Startslider, Ny musik, Recensioner

The Killers är återigen tillbaka med sitt sjätte album Imploding The Mirage som bjuder på en modern tolkning av 80-talets synthpop scen.

Tidigare i år släppte The Killers singlarna Caution, Fire in Bone och My Own Soul’s Warning som en fördrink inför deras sjätte album Imploding the Mirage. Deras budskap fokuserar på att följa ljuset i mörka tider och komma över sorg i livet, och därigenom uthålligheten genom hårda tider och styrkan som erhållits från vänner och familj under stormiga tider.

Albumet är producerat av bandet i samarbete med bland annat Jonathan Rado från bandet Foxygen, vilket med lätthet går att förstå när man lyssnar sig igenom albumet. Den bjuder på en aura av moderna tolkningar och inspirationskällor från 80-talets glada synthpop-scen som korsar med elektronisk poprock och slagkraftiga effekter.

Albumet ger ett spänningsfyllt intro i låten My Own Soul’s Warning som övergår till slagkraftiga instrumentella delar som verkligen uppmärksammar lyssnaren in i albumet. Den går sedan mot den moderna synth-pop genren och elektronisk rock, där låten Dying Breed bjuder på härlig instrumentell kombination mellan trummorna och syntharna. Den övergår sedan till en mer 80-tal och tidig 90-tals era på låtarna Caution och Lightning Fields med kombinerade elektroniska trummor, bas och synthar inom både tempo och stil.

Från singeln Fire in Bone, med catchigt tempo mellan trummor och bas som återigen väcker 80-tals känslor som påminner något om bandet U2, övergår albumet till en modernare stil i låten Running Towards a Place som ändå fortfarande har samma stil innerst inne i sin kombination och uttryckssätt.

Avslutningsvis får vi en härlig uppbyggnad i låten My God som bjuder på ett tyngre tempo än tidigare låtar som känns mer 90-tal än 80-tal. Därefter kommer ett slagkraftigt tempo i låten Imploding the Mirage som ger känslor av både lycka och succé, vilket med tydlighet återkommer till den bakomliggande handlingen bakom albumet.

Författare:
Whilliam Lindroth, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This