RECENSION: The Hives – Lollapalooza

av | jun 30, 2019 | Framsida Startslider, Ny musik, Recensioner

Att bli glatt överraskad. Att bli förvånad, att se och uppleva något nytt. Oftast är det därför man vill gå på konsert. Med The Hives är det annorlunda. Med the Hives vet man exakt vad man kommer få, vilken energi, vilka låtar och vilken show. Trots detta så tröttnar man aldrig. För man vet att det alltid är så jävla bra.

Det är svårt att sätta fingret på vad som gör The Hives så magiskt. Är det looken? Är det självsäkerheten? Är det frontmann Pelle eller är det faktiskt bara musiken? Att se detta band är inte bara en konsert utan en show och publiken trollbinds från första ton.

Bandet har fått en av de största scenerna på festivalområdet och de tar Gärdet med storm. Pelle har ständig kontakt med publiken, och hela konserten känns mycket som ett samspel. The Hives ger order – folket lyder, och vid ett tillfälle sitter hela publiken ner, tittandes upp på Pelle som står mitt i smeten. En riktig rockstjärna med glimten i ögat, som aldrig någonsin gör en besviken.

The Hives må inte ha släppt mycket musik under de senaste åren, och vi har stundtals saknat deras närvaro på Sveriges livescener. Men det finns en anledning till att dem alltid kommer tillbaka och att publiken alltid välkomnar dem med öppna armar. För man vet att det alltid är så jävla bra.

Författare:
Kristin Carpenter, Skribent

Fotograf:
Carolina Mendozza

Pin It on Pinterest

Share This