RECENSION: The Blaze – Way Out West 2019

av | aug 10, 2019 | Framsida Startslider, Ny musik, Recensioner

Så länge har det inte gått sen The Blaze senast sågs i Göteborg, två år bara närmare bestämt. Ett kärt återseende på Linnéscenen och en än mer förväntansfull publik.

Spänningen i tältet är så starkt att den går att ta på. Längst fram bland alla andra står jag och väntar på vad som ska avslöja sig bakom de stora skärmarna på scenen framför oss. Några minuter senare glider de isär och avslöjar duon vi alla väntat på.

De ger oss Heaven och Territory på ett egentligen oklanderligt sätt. Men den känns något bekväm på något sätt. Inga utsvävningar i framförandet, det är stadigt och vackert. För en duon vars senaste album jag sett som en av ”Årets bästa album” känns det lite tryggspelat. Medan jag absolut njuter av den franska dansanta housemusiken letar jag efter den där euforiska kicken av energi.

Det är tur att scenen är så snygg med de stora cinemaografiska skärmarna som projicerar upplevelse förhöjande-bilder till oss. När till favoritlåten Juvenile kommer höjs pulsen och sveper in som en tryckvåg från publiken vilket verkar nå även Jonathan och Guillaume på scenen. Framträdandet går från tryggt till utsökt nu när duon verkar känna av deras egna storhet från publikens skriande jubel. En wow-upplevelse att sent glömma.

Författare:
Lili Gustafsson, Skribent

Fotograf:
Hanna Brunlöf, Way Out West.

Pin It on Pinterest

Share This