RECENSION: Stormzy – Way Out West 2019

av | aug 11, 2019 | Artiklar, Ny musik, Recensioner

Efter hällregn kommer solsken. Inte riktigt rent vädermässigt men vi fick Stormzy som värmde oss minst lika bra med sin kärlek och energi.

Otålig hade en nästan hunnit bli där bland pölarna framför Azalea. Försenat schema. Ändå har många av oss väntat i minst en halvtimme på grime-stjärnan från södra London.

Det är ett brak och bravur han öppnar scenen, nästan som ett fyrverkeri. Ganska snabbt in, efter två låtar mer exakt värms vi alla av Stormzys tacksamhetstal och kärleksförklaring till oss, Sverige, Göteborg och Way Out West.

En fortsätter att smälta genom hela konserten då han ödmjukt fortsätter att varva sin explosiva energi under låten Dude, vacker sång till ”heavy is the head that wears the crown” och hela publiken svarar på allt i en euforisk röra.

Det finns ingen hejd på jubel när han senare presenterar Vossi Bop för att sedan köra den en gång till, då tillsammans med göteborgsrapparna Aden & Asme som står bakom en hyllad remix av låten.

Det känns inte mer än rätt att hans senaste släppta låt heter Crown för Stormzy är nya kungen på tronen. Nästan gudalik på scenen ackompanjerat av de genomtänkta visuella scenerna.

Körsbäret på toppen av denna fantastiska konsert är det när han avslutar med låten debuterade med: Shut Up. En riktig kärleksfest blir det när han efter sina sista ord på scenen hoppar ner till diket framför för att krama om publiken på riktigt. Utan tvekan så är det Stormzy som regerat denna kväll.

Författare:
Lili Gustaffson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This