RECENSION: Sigrid – Sucker Punch

av | mar 9, 2019 | Framsida Startslider, Ny musik, Recensioner

Det norska stjärnskottet Sigrid har äntligen släppt ett album och hon gör oss inte besviken.

 Med Med hits som Don’t Kill My Vibe och Strangers i bagaget har Sigrid tidigare släppt två EP:s som ställt henne på scener världen över. Nu är hon aktuell med debutalbumet Sucker Punch.

Albumet inleds med titelspåret och redan vid första refrängen har Sigrid satt stämningen. Det är energifyllt, rakt på sak och en tribute till 80-talet med arpeggio-synthar och stora stråkpartier. Det hela är skickligt och modernt ihopsytt tack vare producenten Martin Sjolie och går som en röd tråd genom hela albumet. Med raka, ärliga texter och musikaliskt komplexa melodier dansar Sigrid enkelt på dem skyhöga tonerna, för att sedan landa i en så vuxen raspighet att det bara skriker naturbegåvning om denna unga artist.

Genom låtar som Dynamite och Sight Of You blir lyssnaren från första ton insläppt i hennes värld på ett sådant personligt och ödmjukt sätt att det inte kan vara något annat än på riktigt. Vi matas med igenkännande koncept – men från en ny vinkel och kanske är det därför Sigrid skiljer sig från mängden. Detta är smart och genomtänkt pop – med en twist, och precis den friska vind topplistorna behöver i dagsläget.

Författare:
Kristin Carpenter, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This