RECENSION: Seinabo Sey – Ericsson Globe 2018

av | okt 6, 2018 | Framsida Startslider, Ny musik, Recensioner

En av Sveriges starkast lysande stjärnor tog plats i Ericsson Globe. Seinabo Seys påkostade spelning lämnar ingen oberörd.

Seinabo Sey bjöd inte bara på en konsert, utan en helhetsupplevelse. Konstnärliga filmer visades i bakgrunden kvällen igenom. Mapei, Sabina Ddumba och Daniela Sörensson gästade. Musiken varvades med fina dikter och tal. Det hade givetvis räckt mer än tillräckligt med bara Seinabo Sey och hennes röst på scen. Men det kändes fint att få en hel genomtänkt show och inte bara en konsert. Hon är självklar på scenen och är som gjord för större arenor.

I owe you nothing var om möjligt ännu mäktigare live än vad den är inspelad. Mycket händer på scenen och Seinabo Sey fyller lokalen med enorm kraft. Få svenska artister har samma stjärnglans. Kontrasten mellan det och avskalade nummer som Truth där bara den fina texten och hennes röst tar plats bidrar till att vi får uppleva alla känslor. Det är känns äkta och vi får se alla hennes sidor.

Seinabo Sey hyllar sin pappa i låten Never get used to. Breathe är kvällens absolut bästa låt. Den är hoppfull och vacker. Hon avslutade med hitsen Younger och Still. Föga förvånande var det en av konsertens höjdpunkter. De är ju inte världskända låtar för ingenting.

Författare:
Felicia Lotsander, Skribent

Fotograf:
Carolina Mendozza

Pin It on Pinterest

Share This