RECENSION: Sarah Klang – Popaganda 2018

av | sep 1, 2018 | Framsida Startslider, Ny musik, Recensioner

Göteborgs charmigaste ledsna tjej, Sarah Klang, avslutar hennes första turné under årets upplaga av Popaganda.

När det börjar dra ihop sig för Sarah Klangs spelning på årets Popaganda står jag i strilande regn inne på ett av ölområdena. Jag har sedan ett par månader tillbaka förälskat mig helt i hennes röst. Ribban ligger högt. Hon intar scenen som en ängel, iklädd i en fantastisk klänning skapt för henne med sällskap av bandet som vi nog alla vill bli kompis med.

Jag hade önskat ett lika stort engagemang av publiken runt omkring mig som de framme vid scenen visar när hon öppnar med låten Left Me On Fire. Alla medel för en otroligt stämningsfull konsert finns där, lite regn, fredagseftermiddag och Sarahs otrolig röst.

I mellansnacket upplever jag henne som något frånvarande men det är inget som inte kan överträffas av hennes live-version av Mind. Hon porträtterar den med ett större lugn och mer lidelse än den inspelande version jag haft på repeat i flera dagar.

Egentligen hade jag önskat mig en mindre scen inuti en gammal lada, omgiven av levande ljus och en mindre publik för maximal förtrollning. Magin går lite förlorad i grådaskigt augustiväder och en utspridd storpublik. Det råder ingen tvekan om vilken ikonisk artist hon är på väg att bli och redan är efter bara ett album och tillhörande turné.

Författare:
Lili Gustafsson, Skribent

Fotograf:
Timothy Gottlieb

Pin It on Pinterest

Share This