RECENSION: Robyn – Secret Gig

av | okt 28, 2018 | Artiklar, Framsida Startslider, Recensioner

Det var länge sedan Robyn mötte sin publik live. Sedan bjöds de mest hängivna fansen in till en hemlig spelning. Hennes ödmjuka och varma stil på scenen gjorde det till en magisk kväll.

De som hade biljetter visste ännu inte var spelningen skulle äga rum när de steg på båtarna som skulle ta dem dit. Robyns hemliga spelning var minst sagt svåråtkomlig. Biljetter gick bara att vinna genom ett mobilspel. Det lockade fans från hela världen till Artipelag i Nacka, dit båtarna gick.

Bara de mest hängivna var på plats och det bidrog till stämningen. Robyn har knappt uppträtt live på flera år. Hon inledde med nya låten Honey som direkt la ribban för resten av konserten. Den är väldigt typiskt Robyn på det sättet och är en bitterljuv discolåt. Lite ledsen, men väldigt klubbig och perfekt att dansa till. Hang With Me, Indestructible, Dancing On My Own och Call Your Girlfriend är några av hennes äldre hits inom samma tema. Live var de helt magiska.

De nyare låtarna kändes redan som en självklar del av hennes repertoar. Missing U var kvällens absolut bästa nummer. Ever Again och Human Being var särskilt bra och kommer troligen att bli välkända låtar när skivan varit ute lite längre.

Under en ganska lång sektion mitt i spelningen får hennes mer instrumentala låtar ta plats. En dansare bjöd på ett dansnummer och lokalen kändes mer som en nattklubb än en spelning. Don’t Fucking Tell Me What To Do var mest fördelaktig bland de låtarna. Baby Forgive Me var mjuk och avskalad. Musiken fick ta all plats utan utsvävningar.

Tretton år gamla Be Mine står sig fortfarande och var det vi fick se av gamla Robyn under kvällen.

Robyn pratar inte speciellt mycket med publiken men kommunicerar desto mer genom sin närvaro i musiken. Under så speciella omständigheter var det nog ingen som tvivlade på att spelningen skulle bli bra. Ändå lyckades hon överträffa förväntningarna och bjöd på en fantastisk spelning.

Författare:
Felicia Lotsander, Skribent

Fotograf:
Carolina Mendozza

Pin It on Pinterest

Share This