RECENSION: Robyn – Honey

av | okt 26, 2018 | Framsida Startslider, Ny musik, Recensioner

I åtta år har vi väntat på ny musik från Robyn. Albumet Honey är gladare, mjukare och lugnare än hennes tidigare musik.

Om senaste albumet Body Talk från 2010 var fylld med musik för dansgolvet så passar Honey bättre till efterfesten. Undantagen är Missing U och titelspåret Honey som tidigare har släppts som singlar. De hör till kategorin poppig dansmusik. Missing U som på ett alldeles självklart sätt kombinerar modern dansmusik med en klingande ljudslinga som för tankarna till åttiotalet.

Låtarna Baby Forgive Me och Send To Robin Immediatly vävs ihop, inte bara för att texten fortsätter från den ena låten till den andra. De är båda lågmälda, avskalade och mystiska. Lugna elektroniska beats som får ta störst plats själva. Det är sparsamt med sång och utsvävningar i musiken och det enkla blir väldigt bra.

Because It’s In The Music är en av skivans bästa låtar. Med fin text och en bra slinga som jag fastnade för direkt får den alla rätt. Ever Again är en dov och trivsam låt som påminner lite om Robyn från 90-talet. Även den är riktigt bra.

Det är en mognare Robyn som experimenterar mer och tar ut svängarna i skapandet. Hennes musik har vuxit och i något väldigt fördelaktigt.

Författare:
Felicia Lotsander, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This