RECENSION: Pale Honey – Popaganda 2018

av | sep 1, 2018 | Artiklar, Läsvärt, Recensioner

Pale Honey visar att det är självklart att blanda innerliga texter med hårdare musik och de gör det med bravur.

Pale Honey har gått från klarhet till klarhet under de senaste åren. Deras senaste skiva Devotion släpptes under förra året och sedan dess har de gjort spelningar både hemma i Sverige och på scener runt om i Europa. När det nu är dags för deras spelning på Popagandas mindre scen och det är en mindre skara människor som har samlats till en början. Vädrets makter kan ha ställt till det.

Till en början känns de lite ofokuserade. Det lossnar för bandet några låtar in i konserten och detsamma gäller publiken som definitivt slutar på en större siffra än i början. Pale Honey är självklara på scen med sitt alldeles egna sound. Från senaste skivan får vi höra låtar som Why Do I Always Feel This Way och Real Thing och det sätter fingret på vad det är som får mig att dras till Pale Honey. Deras personliga texter lever i symbios med musiken som är om än mer rockig live.

Det är en fina mixen av det mjuka och det hårda som gör att Pale Honey inte går att jämföras med någon annan idag, och det krävs mod att göra det som de gör. Det är egentligen otroligt mäktigt att få ta del av duon innersta tankar och känslor under lite mer än trettio minuter.

Författare:
Emma Isberg, Redaktör

Fotograf:
Timothy Gottlieb

Pin It on Pinterest

Share This