RECENSION: Off The Meds – by:Larm 2019

av | mar 3, 2019 | Framsida Startslider, Ny musik, Recensioner

När Off The Meds intar Blå för by:Larms sista set är det med en lång startsträcka men som till slut leder fram till ett riktigt dansgolv.

Det hela börjar med att Kamohelo Khoaripe entrar scenen iklädd gasmask. Hans position som MC och frontfigur för den elektroniska fyramannaakten Off The Meds är tydlig. Trots den uppseendeväckande utsyrsel som sedan byts ut mot hans kännetecknande snabba solglasögon, är energinivån hos Kamohelo Khoaripe genomgående ganska trött, med långsamma rörelser på utrymmet framför sina tre kollegor.

Hur snyggt det än är, krävs det knappast någon riktig gasmask i lokalen. Det råder nämligen en avsaknad av rök, någonting som snarare kunde ha maxats rejält. En lika tät dimma som Pen Gutt hade på samma scen tidigare på festivalen hade onekligen adderat till showen. Det hade också hjälpt gömma det något glesa publikantalet.

För trots att Off The Meds får publiken att stampa och gunga, avlägsnar sig många från dansgolvet en efter en. Kvar är en något utgallrad samling människor, men som är till synes hänförda av gruppens speciella och svårplacerade tolkning av house och techno. Kvällens spelning med Off The Meds är en av få under by:Larm som varar längre än en halvtimme. Många är de som, likt jag själv, har kryssat från spelning till spelning och stampat till många takter. Trötta fötter dödar dansgolv.

Sista halvtimmen plockar konserten dock upp tempot rejält och blåser nytt liv i dansgolvet. Det utrymme som de tröttare själarna har lämnat kan nu användas till fullo för oss andra danssugna. Trots en lite långsam startsträcka lyckas Off The Meds ge oss ett dansgolv där vi alla kan fira by:Larms sista natt.

Författare:
Jonas Hallén

Fotograf:
Adam Louli

Pin It on Pinterest

Share This