RECENSION: Melanie Martinez – After School

av | okt 1, 2020 | Artiklar, Ny musik, Recensioner

Melanie Martinez är redo att ta examen på nya EP:n After School, som knyter ihop hennes berättelser om sin uppväxt.

För ett år sen släppte Martinez hennes senaste album K-12, ett album om hennes skolgång som tog vid efter Cry Baby, albumet om hennes uppväxt. Nu släpper hon After School, en samling låtar med en något mer vuxen tematik.

EP:n har varit under produktion sen 2017 och innehåller sju helt nya låtar. Där två som redan släppts skulle inkluderats men blivit strukna.

Det vore att underskatta Melanie att säga att det är låtar som blivit över och inte passat in någonstans, eftersom hon har sån precision och långsiktig planering i sina visioner. Men det är ändå så det känns.

Det är dock skönt att hon verkar avlägsna sig från barndoms-tematiken, som känns mer än trött nu. After School är inte lika barnslig och gullig som det hon tidigare släppt. Det är inte heller lika poppigt, utan tyvärr rätt slätstruket och monotont. Stundtals lever det upp mer och går mot R&B-hållet, som i låten The Bakery.

Varje låts tematik är kopplad till ett tarotkort och berör större livsläxor i mer reflekterande texter än innan. Text som ju är Martinez starka sida, men den drunknar här och får inte den plats den förtjänar. Det är dock kul att höra något mer avskalat från henne, som inte behöver vara så konstlat.

Förhoppningsvis kan Melanie nu börja ett ny kapitel, eller så är det helt enkelt så att hon är i sitt esse i den barnsliga kitschpoppen. Det här känns bara som någon slags mellanfas.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This