RECENSION: Maggie Rogers – Berns

av | mar 9, 2019 | Läsvärt, Ny musik, Recensioner

Med inte den minsta tveksamhet intog stjärnskottet Maggie Rogers scenen på Berns i Stockholm. Med en klang lika självklar som hennes scennärvaro levererade hon en konsert där ingen lämnades oberörd.

När Maggie springer ut på scen till tonerna av singel Give A Little ekar publikens jubel mellan salongsväggarna. Inte nog med att varje ton sitter, det sjungs också med en glädje och en entusiasm, vilket smittar snabbt av sig på publiken. Maggie hoppar, springer och dansar lika lätt framför publiken som hon gör på tonerna och allt hon gör på scen känns naturligt och prestigelöst, men också klassiskt och rockigt.

Trots att Maggie inte för någon större dialog med publiken mellan låtarna, skapar hon snabbt en vi-känsla i rummet. Maggie uppträder inte framför oss – utan med oss, och varenda en i den fullsatta salongen lyssnar aktivt genom hela spelningen. Musiken är en blandning av pop, rock och r&b, ofta färgat av organiska inslag, och tack vare dess tidlösa känsla är publiken en salig blandning av människor och generationer.

Trots att Berns salong kändes som den perfekta storleken för konserten är jag övertygad om att vi kommer se denna artist på större scener snart. För en sak är säkert – detta är bara början för Maggie Rogers.

Författare:
Kristin Carpenter, Skribent

Fotograf:
Emma Thimgren

Pin It on Pinterest

Share This