RECENSION: Little Jinder – Mosebacketerassen

av | sep 14, 2019 | Framsida Startslider, Ny musik, Recensioner

Jinder anordnar storslagen utflyttningsfest och sätter slutligen punkt för en era. Men en vet ju aldrig med henne.

Little Jinder har under veckan satt upp lappar på söderbors dörrar, en kommentar på klagandet över störande och högljudda konserter i innerstan. Och visst lär denna spelning ha stuckit i ögonen på de som kampanjar för att släcka ner Stockholms kulturliv. Musiken fullkomligt pumpar ut över söders höjder från Mosebacketerassen.

Det dröjer nästan 30 minuter innan Jinder slutligen kliver på scenen, men när hon äntrar den gör hon det med besked. Iklädd en spetsklänning som är lika delar goth och rave stampar hon sönder sin egen setlist med sina enorma kängor redan under andra låten. Texterna sjungs med sån inlevelse att det känns som en kraftsamling inför ett avslut.

Det blir inga gäster som utlovats. Men med tanke på att hon alltid har med sig en mängd andra artister kan jag tycka att det är bra. Det känns på något sätt renare att hon säger farväl till Stockholm själv. För det är just det denna spelning är, det blir inte bara ett turnéavslut för Legalize Living-tour och eventuellt alter egot Little Jinder. Hon droppar också att hon snart flyttar till Paris. “Jag har försökt avveckla mig själv det senaste året för att bli någon slags bättre person”, säger hon.

Och det har ju varit mycket förvirring kring huruvida Jinder lägger ner sin karriär eller bara sin persona. Jinder verkar inte bara vuxit ur Stockholm utan sig själv också. Det är få tillbakablickar och när hon vrålat ut de sista raderna i Ingenting e viktigt utbrister hon “jag orkar faktiskt inte uttrycka mig på det här sättet, det är för grovt”. När hon kollar på listan och ser att nästa låt är Hejdå ropar hon “skönt!”.

Där tror jag att spelningen är slut, men hon återvänder för tre låtar till. “Det är såhär vår relation kommer se ut resten av livet”, konstaterar hon. Och det får den gärna göra, bara det betyder att hon kommer tillbaka.

Författare och fotograf:
Emma Thimgren, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This