RECENSION: Little Jinder – Hejdå

av | okt 6, 2018 | Ny musik, Recensioner

Little Jinder tar oss med in i hennes universum på nya skivan Hejdå. Det är glittrigt, elektroniskt, ledsamt och oerhört bra.

Första gången jag lyssnar på skivan hör jag bara maffiga elektroniska beats. Men efter fler lyssningar upptäcker jag vilka briljanta texter som döljer sig på albumet Hejdå. Inte många andra kan säga så mycket med hjälp av så få ord.

Vi får under albumets gång följa med Little Jinder på en färd som kretsar kring fest, hjärtesorg och en önskan om att inte vilja växa upp. Hon leker med engelska uttryck och slang på ett sätt som känns självklart. Hur kan en inte älska textrader som 1 2 3 4 fuck my life pinocchio?

Tre av låtarna har släpps tidigare som singlar. Pinocchio, Hålla handen (med Lykke Li) och Heartbreaker (med Lorentz). Varenda en av de resterande låtarna på skivan hade också kunnat vara singlar. Inget är där för att fylla ut. Allt känns genomtänkt. Ingenting e viktigt är för att vara Jinder en väldigt glad låt om att ingenting egentligen spelar någon roll. Det är förlösande och bitterljuvt.

Goldwing gästar First aid Kit. Ett oväntat samarbete som fungerar väldigt bra. Game over ger oss låga verser och en kraftfull refräng som rycker med och sätter sig på hjärnan. Deep City byggs upp långsamt och ger en ordentlig klubbkänsla.

Legalize living avslutar skivan. Jinders röst är dov, basslingan skön och låten känns lite härligt underground. Den handlar om att bryta normer och att alla andra är tråkiga. Ett återkommande tema i Little Jinders låtar som inte går att tröttna på.

Författare:
Felicia Lotsander, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This