RECENSION: Little Jinder – Berns

av | nov 25, 2018 | Framsida Startslider, Ny musik, Recensioner

Little Jinder gav allt på scenen under sin spelning på Berns. Få artister uppträder med samma energi och närvaro. Kombinerat med flera starka gästartister och hennes elektroniska, destruktiva hits blev det en helt fantastisk kväll.

En sen kväll på en nattklubb är helt rätt tid och plats för en Jinder-spelning. Det känns intimt och hon kommer väldigt nära publiken. Alla vrålade med i texterna och dansade som om det inte fanns någon morgondag. Nya skivan stod i fokus, med undantag från klassikern Vita Bergens klockor och den något underskattade låten Puzzel.

Hålla Handen och Pinocchio hörde till kvällens bästa låtar. Lite mer lågmälda Deep City och Legalize living gjorde sig också riktigt bra.

– Nu ska ni får vara med om det sjukaste! Skrek hon efter ett tag.

Missing U började spelas och Robyn kom ut på scenen. Det tog några sekunder innan publiken började jubla, som om det tog en stund för alla och förstå att det faktiskt var hon. Förutom att de sjöng Missing U tillsammans var Robyn även med på Heartbreaker. Då dök även Lorentz upp, som ju är med på originalversionen av låten. Little Jinders mamma Åsa Jinder kom upp under Game Over med sin nyckelharpa och spelade.

Rebecca och Fiona stod bakom DJ-båset och dessutom kom First Aid Kit och var med under Goldwing. Ros kom upp och körde deras gemensamma låt XXX. Att få se så många stora stjärnor på samma scen under en spelning kändes nästan surrealistiskt.

Starkast av alla lyste såklart Little Jinder. Giget höll på ungefär lika länge som en konsert brukar göra. Ändå kändes det som att tiden gick alldeles för fort. Heartbreaker och Goldwing spelades två gånger var. Men för min del hade hon gärna fått göra samma sak med resten av låtarna också.

Författare:
Felicia Lotsander, Skribent

Fotograf:
Carolina Mendozza

Pin It on Pinterest

Share This