RECENSION: Lil Uzi Vert – Lollapalooza

av | jul 1, 2019 | Läsvärt, Ny musik, Recensioner

Lollapalooza Stockholm 2019 hade en imponerande line-up. Några av världens största artister inom både pop, rock och hiphop hade för en helg valt att samlas på Gärdet och för det mesta verkade både artist och publik se detta som en stor, viktig och speciell upplevelse. Det gjorde tyvärr inte Lil Uzi Vert.

Distraherad, ointresserad och trött är det första jag tänker på med Lil Uzi’s spelning på Lollapalooza igår söndag. Det är svårt att på ett dynamiskt sätt återberätta konsertens förlopp då hela spelningen kändes hackig, konstig och som att den aldrig egentligen började.

Lil Uzi, med ett flertal ösiga världskända låtar som publiken stod redo att hoppa och dansa till, verkade knappt tycka om sina låtar själv. Han var mer intresserad av att käka godisfisk, berätta om vilka kläder han bar och slutligen sova eftersom att han var trött, speciellt eftersom publiken inte var tillräckligt “lit” nog.

Artisten gick ut och in på scen, oftast av oklar anledning, någon gång för att hämta en hoodie. Han avslutade sedan sitt set i förtid tillsammans med sin DJ som skrek “we love you sweden” och det var… det.

Tack Lil Uzi Vert för att du kom, vi lär nog inte ses igen.

Författare:
Kristin Carpenter, Skribent

Fotograf:
Alexander Bladh

Pin It on Pinterest

Share This