RECENSION: Lauran Hibberd – Everything is Dogs

av | okt 1, 2019 | Läsvärt, Ny musik, Recensioner

Den första EP:n från Lauran Hibberd är släppt och hon är på god väg att rädda indierocken.

Lauran Hibberd är sin indiegenerations röst. Med sin humoristiska ton och genomborrande blick på samtiden är hon en välbehövlig vitamininjektion i indierocken som måste balanseras ut med lite yngre blod och framför allt fler kvinnliga perspektiv.

Everything is Dogs är den brittiska 22-åringens debut-EP och den följer i spåren av kitschrockiga artister som Kate Nash, Jennie Lewis och Lily Allen. Hade karaktären Veruca Salt från Kalle och chokladfabriken och bandet The Runaways fått en avkomma hade Lauran Hibberd varit resultatet.

I sin utsökt avvägda musik som rör sig någonstans mellan indie rock och -pop kombinerar hon lika delar socker och salt. Det lyckas vara både rått och popdrömmigt på samma gång. De fyndiga texterna om sugar daddies (“he’s old enough to treat me properly/ in five more years he might die in his sleep”), galna flickvänner och verklighetsflykt sätter sig redan efter en lyssning och är svåra att sluta nynna på.

Om det är något dåligt med EP:n är det att den bara innehåller fyra stycken spår. Mängden är kanske i och för sig rimlig för en EP, gränsen för vad som kan kallas en EP har ju sträckts långt bortom igenkänning. Men eftersom tre av låtarna släpptes för ett tag sedan hade en hade kunnat förvänta sig något mer nytt material, eller att hon i alla fall skulle inkludera flera gamla låtar.

Den enda nya låten är den sårbara Shark Week som bryter av rätt rejält mot de andra låtarna på EP:n. Den är inte lika lättsamt sorglös och flyktig, utan går in på skinnet och breder ut sig i lunkande tempo.

Hibberd är precis det tillskott jag önskat på indiescenen och jag har redan lyssnat sönder alla hennes låtar så förhoppningsvis kommer det mer snart.

Författare:
Emma Thimgren, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This