RECENSION: La Lusid – La Lusid

av | okt 1, 2018 | Ny musik, Recensioner

Nu har La Lusid släppt sitt debutalbum, med bandnamnet som titel. Efter många bra singelsläpp under 2017 får vi nu tio låtar samtidigt. Lugn pop som rör sig mellan både soul och indie resulterar i en skiva som överraskar.

Spåren är ganska olika varandra och det finns både engelska och svenska texter. Not for us, plattans första spår, är en härlig feelgood-låt. Texten är gullig och gitarrerna är drömlika, någonting som återkommer i fler låtar. Holdning The Door är en utav dem.

I låten Come On Home har de experimenterat med pianot på ett roligt men väldigt snyggt sätt. Som lyssnare vet man inte vad som ska komma. Musik som är både genomarbetad och lekfull på det sättet är rolig att lyssna på.

Who Do You Love är skivans bästa låt. Den byggs upp stegvis, först är den väldigt avskalad och sångrösten får ta all plats. Långsamt läggs fler instrument till och den avslutas med ett mäktigt jazzliknande solo.

Kom Hit är den enda låten på svenska. En väldigt typisk svensk indielåt som ändå har La Lusids egna prägel. Kom och sparka i gruset tills dammet har lagt sig och andra enkla men vackra textrader gör att den går rakt in.

Gran Canaria har tidigare släppts som singel och avslutar hela skivan. Den andas lite 90-tal och sommar. Här har vi ett nytt band som låter på sitt eget sätt. La Lusid är definitivt ett namn att lägga på minnet. Med ett så starkt debutalbum är framtiden deras.

Författare:
Felicia Lotsander, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This