RECENSION: Jon Hopkins – Way Out West 2019

av | aug 9, 2019 | Artiklar, Läsvärt, Ny musik, Recensioner

Som en festival i festivalen och virtuellt konfetti. Så beskrivs Jon Hopkins konsert på årets Way Out West. En karusell i elektronisk musik.

Det är med splittrade förväntningar jag halvspringer mot Linné-tältets sista konsert för torsdagen, Jon Hopkins. Mörkret har lagt sig över området och jag undrar lite hur de nästkommande femtio minuterna ska fyllas. Energi och fart är något jag önskar i vilket fall och som jag får det.

Tältet fylls av eklektiska ljusspel, hurrande publik och musikaliskt konfetti. En entusiastisk glädje sprids bland alla runt omkring mig när det välbekanta slingorna från hans Open Eye Signal spelas. Det förvandlas till en elektronisk musikfestival där inne. Överallt blir jag hänförd av det visuella konstspel som pågår framför mig i takt med alla technovågor.

Det känns lite som ett privilegium att stå där. Mina orosmoln om en platt och seglivad musikupplevelse är bortblåsta. Hopkins bjuder in till det bästa av en berg- och dalbana med sin tekniska talang och nytänkande mixningar. Hade kunnat tänka mig en hel kväll av den därför känns det så abrupt när vi måste säga hejdå. Det är med gott mod ändå.

Författare:
Lili Gustaffson, Skribent

 

Pin It on Pinterest

Share This