RECENSION: Honungsvägen – Honungsvägen

av | mar 1, 2019 | Ny musik, Recensioner

Sällan har en skiva varit så efterlängtad som Honungsvägens självbetitlade debut, men med tanke på vilka som har ett finger med i spelet är det inte det minsta förvånande.

Redan 2017 slog Honungsvägen ett vingslag på musikhimlen med deras första singel Istid, en duett tillsammans med Jonas Bergsten – och sedan dess har jag varit fast.

Det är nu två år, fyra singlar och äntligen en debutskiva senare. Att kalla det debutskiva känns förövrigt lite blasé. Honungsvägens nav består av Christina Karlsson på sång, Henrik Oja på gitarr och Daniel Berglund på trummor, och som textskrivare har de, förutom Cristina Karlsson, Annika Norlin, Mattias Alkberg och Martin Abrahamsson vid rodret.

Att kalla dem för en norrländsk supergrupp må vid detta lag blivit något av kliché – men det gör det inte mindre sant för det. Precis så här hoppas jag att norrländsk pop ska låta, men sällan lever det upp till förväntningarna riktigt liva grovt som nu.

När nu debutskivan äntligen släpps är den totalt tio låtar lång, och när vi redan hört fyra av dem som singlar, fyra riktiga panglåtar visserligen (Istid, Inga skor, Kom ihåg och den fullständigt magiska Kalla mig för Satan) men ändå, en undrar, hur kan de matcha detta?

Sanningen att säga att på sitt sätt är vardera av dessa tio låtar en present till oss som lyssnar – både text- och melodimässigt. Av de sex nya låtarna fastnar jag dock särskilt för Sakta fakta, och det pingliga pianospelet det för med sig, för att inte tala om hur Christina Karlssons röst skickligt rör sig som en dans i denna melodi.

Men även Kroppen din och hjärtat mitt är en särskilt fantastisk låt med en mjuk melodi och en text att känna igen sig i och krypa in i.

Med tanke på hur många andra band och projekt medlemmarna i Honungsvägen redan är aktiva i, så är jag bara glad att det blev en skiva tillslut – att den blev så djävulskt bra borde jag visserligen anat, men detta var långt över förväntan.

Artist: Honungsvägen
Titel: Honungsvägen
Releasedatum: 1 mars 2019
Skivbolag: Hi-Hat Music

Författare:
Clara Kron, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This