RECENSION: Holly Humberstone – Falling Asleep At The Wheel

av | aug 26, 2020 | Artiklar, Ny musik, Recensioner

En av årets starkaste debutanter Holly Humberstone har släppt sin första EP, som är precis lika fängslande som hennes tidigare singlar.

2020 har varit ett lysande år för Holly Humberstone. 20-åringen har släppt hit efter hit, som hon spenderat år med att lagra upp. Det har hon gjort att hon nu, redan efter fyra singlar, släppt sin första EP.

Falling Asleep at the Wheel som har fått namn av hennes andra singel innehåller två nya låtar, Vanilla och Livewire, och de är lika bra som resten av låtarna. Hollys musik står med ena benet i Englands popballader (Adele, Lewis Capaldi) och andra i ett mer melankoliskt indieorienterat sound (Lorde, Phoebe Bridgers). Det bär också likheter med en tidig Sia.

EP:n går mellan fumlig och nervös förälskelse till att gå vidare när gnistan gått över i likgiltighet, och man inser att man har det bättre utan någon. Allt levereras med en svåruppnådd genuinitet och nerv.

Trots att det från en låt till en annan går från svulstig pophit till stillsam ballad syr hennes sårbarhet och melankoliska ljudbild ihop EP till en röd tråd. Falling Asleep at the Wheel är bland årets bästa EP:s och jag ser fram emot vad Holly kommer släppa i framtiden.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This