RECENSION: Hanna Järver – Popaganda 2018

av | sep 1, 2018 | Artiklar, Läsvärt, Recensioner

Hanna Järver trivs på scenen och vi trivs med henne där. Att det är kallt och regnigt spelar ingen roll när man har en så bra konsert att fokusera på.

Hanna Järver har på den senaste tiden intagit en välförtjänad plats på den svenska musikscenen.Jag blev till en början förvånad över att hon spelade sina starkaste låtar först. Sedan insåg jag att alla låtar är lika starka. Konserten höll väldigt hög kvalité rakt igenom. Hon inledde med titelspåret från skivan So Long och avslutade med den fina balladen Nu är du Göteborg.

Hanna Järver och hennes band var det enda som tog plats på scenen. Inga specialeffekter, inga lampor och ingen konfetti. Det passar bra, spelningen blir personlig. De känns nära oss i publiken. Vi med våra regnjackor, våra kalla fingrar och vår lycka över att uppleva riktigt bra musik live.

Hanna Järver känns väldigt naturlig i sitt uppträdande. Pratet mellan låtarna är inte så mycket och ganska tystlåtet. Det spelar dock inte så stor roll för genom sin musik syns hon desto mer. Texterna handlar mycket om att vara ung och förvirrad, kärlek och uteliv. Musiken är lugn, melankolisk och elektronisk. Trots att hon sjunger om ångest och andra tunga ämnen är det musik som man vill dansa till.

Hittills har Hanna Järver bara släppt ett album men är redan väldigt färdig som artist. Ingen annan musik låter riktigt som hennes.

Författare:
Felicia Lotsander, Skribent

Fotograf:
Timothy Gottlieb, fotograf

Pin It on Pinterest

Share This