RECENSION: Felicia Takman – Hatar att förlora

av | nov 11, 2020 | Artiklar, Framsida Startslider, Ny musik, Recensioner

Det är sällan Sveriges popscen lämnar plats för nytt blod. Men med Felicia Takmans sprakande debut blir den så illa tvungen.

Felicias musik lyckas med något inte mycket pop på svenska gör, vara slagkraftig och sårbar på samma gång. Inte heller är den sådär poserande äkta-på-låtsas som mycket svenskspråkig musik tenderar att vara.

Hatar att förlora är den första EP:n från Takman, som debuterade med sin första singel i somras. Den innehåller tre redan släppta låtar och två nya, där titelspåret Hatar att förlora sticker ut särskilt.

EP:n målar upp en krass version av en relation, ett förhållande som förlorat sin tjusning i efterhand när det nyktra uppvaknandet kickat in. Varje låt är menad att representera varsin känsla; svartsjuka, desperation, melankoli, nonchalans och realism.

Musiken låter som barnet till Markus Krunegård och Veronica Maggio. Producerar gör Anton Engdahl som bland annat jobbat med Nadja Evelina, vilket känns igen i de poppiga produktionerna.

“Har redan lessnat på svensk pop, innan jag ens hunnit släppa nåt”, sjunger Felicia. Det har jag också Felicia, så tack för den här EP:n.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This