RECENSION: Cults – Host

av | sep 24, 2020 | Artiklar, Läsvärt, Ny musik, Recensioner

Cults har gjort ett album som stundtals tappar bort sig i sig själv, men som också visar upp en ny musikalisk sida vi inte fått se innan.

Cults musik har bara blivit mer introspektiv med varje album. Det forne kärleksparet började som förälskade collegestudenter och har efter sitt breakup lagt till mer svärta för varje släpp. Men deras två senaste album har inte kunnat mäta sig med deras kritikerrosade debut.

Deras nya album Host är lika bombastiskt som det är jazzigt psykedeliskt, med hintar av deras drömmiga pop. Det leker både med kontraster och långa utsvävningar. Denna gång har bandets sångare Madeleine Follin tagit större del av komponerandet, och det var ett bra drag, för visst har musiken kommit in i en andra andning.

Musiken har skakat av sig allt det naiva och vågar ta risker. De har börjat laborera allt mer med sitt sound. Men ibland känns det endast som experiment för experimenterandets skull.

Det är bara att konstatera att Cults fortsätter röra sig allt längre ifrån deras ursprungliga sound, även om deras äldre dagar gör sig påminda i spår som No Risk, A Low, Masquerading och Honest Love. Jag kan nog vara med på Host-versionen av Cults, om de kan hitta någon slags medelväg.

 

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This