RECENSION: Conan Gray – Kid Crow

av | mar 21, 2020 | Artiklar, Recensioner

Kid Krow är ett album av euforisk tonårsångest som lägger grunden för krossade hjärtan och en storartad karriär för Conan Gray.

21-åriga Conan Gray kan skriva svulstiga popdängor om vad som helst. Det verkar som att varje tanke som kommer ur hans hjärna är en färdigformulerad hit. Efter flera år som artist har fansen bönat efter ett album, och nu är det äntligen här.

Innan har Conan släppt EP:n Sunset Season och ett flertal singlar. Kid Krow är hans debutalbum och namnet är hans valda superhjältepseudonym. Han menar att han skulle varit en kråka om han vore ett djur.

Conan som tycks ständigt hjärtekrossad har ett sätt att blanda snusförnuftig bitterhet med charmant relaterbarhet. Har tar oss igenom sin egen värld och ämnen som alkoholkultur, mobbning, hjärtesorg, vänskap och internet. Men han ger också ett utomstående perspektiv på sina jämngamla som är en värld han inte vill ta del av.

Ibland blir det lite väl ärtigt lillgammalt, som Checkmate och Little League. Bäst är det när han rör sig någonstans mellan smäktande och käftsmäll, som The Cut That Always Bleeds, Wish You Were Sober, Comfort Crowd och Maniac, som alla har lika mycket radiohitspotential.

Conan gör tonårsrealism till något nytt, och klär det i produktioner som det inte mött förut. Drömmig falsett möter böljande pop och melodramatiska texter. Det är ett organiskt album som är bra balanserat. Det låter som att texterna bara bubblat upp i en enda tankeström. Om det är något jag saknar är det större variation, något som också troligtvis kommer komma med åldern.

Det är bara en tidsfråga innan resten av världens befolkning också kommer bli förälskade i Conan Gray.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This