RECENSION: Bromander – Nomad

av | sep 25, 2019 | Artiklar, Framsida Startslider, Ny musik, Recensioner

Efter släppet av det hemvändande och vackra albumet Du sköna nya värld fortsätter artisten Bromander att växa. En lördagskväll på Nomads innergård fick de lyckosamma som tagit sig dit, en kväll med artisten att minnas. Både på scen och utanför. Det bjöds på sånger om uppväxten och tankar om framtiden.

På en väldigt intim och familjär spelning av Bromander på Nomads innergård fick vi höra familjens charmtroll sjunga skönsång, och det visade sig vara en perfekt scen för ålänningen. En timme efter utsatt tid går artisten själv fortfarande runt och minglar bland de som har tagit sig till baren för att lyssna. Med vänner och släkt i publiken bjuds vi in till en fin stund med en av den finlandssvenska popens växande namn.

Rent spelnings- och stämningsmässigt överträffades de förväntningar som fanns i och med att det var en så pass liten innergård. Det blev större än vad det var och kontakten med publiken var full av karisma. Något som sedan fortsatte efter det att spelningen var slut. Bromander tog sig tid att prata med besökarna som stannade kvar på Nomad efteråt och uppskattade allt visat intresse.

En av känslorna som stannade kvar i medvetandet efter spelningens slut var den att Bromander håller på att ta nästa kliv. Publiken bjöds på flera nya låtar och det experimenterades en aning med genren. Han testade att ta ut svängarna lite grann och gott så. Att spela live är ett bra sätt att testa sig själv och sin musik, det märks tydligt vad som funkar och inte.

Författare:
Markus Hällje, Skribent

Fotograf:
Emmy Windelhed

Pin It on Pinterest

Share This