RECENSION: Bipolar Sunshine – Popaganda 2018

av | sep 2, 2018 | Artiklar, Läsvärt, Recensioner

Adio Marchant går under aliaset Bipolar Sunshine. Under lördagen bjöd han oss på sina musikaliska godbitar och berörde oss med Tears.

Mitt i solen, bland den något glesa publiken, står jag och väntar på att Bipolar Sunshine ska beträda scenen. Detta är en av akterna jag sett fram emot mest under årets festival. Tyvärr är vi inte särskilt många som står framför scenen, vilket känns lite tråkigt. Jag är sugen på dans och härliga beats vilket Adio bjuder in till direkt. När han framför låten Major Love är det inte bara jag som har svårt att stå still.

Längre in i spelningen tar Adio chansen att ta ner tempot och berätta om nästa låt han ska spela, Tears. Han skrev den i samband med attackerna i hemstaden Manchester. Det är svårt att inte bli berörd. Texten, stråkarna och Adios manchesteraccentuerade röst gifter sig helt ljuvligt. Det är en vacker hyllningslåt.

Spelningen fortsätter sedan tillbaka till det mer dansanta och det är överlag en bra konsertupplevelse. Musiken kan liknas vid en godispåse med en blandning av det bästa från EDM, RnB och pop. Bipolar inger ett självsäkert lugn när han rör sig över scenen, även om jag hade önskat lite mer fart och fläkt. Men det är bra. Lite ihåligt, men bra.

Om jag får chansen att se Bipolar Sunshine igen hoppas jag på en tätare publik och lite mer show, som hans musik verkligen förtjänar.

Författare:
Lili Gustafsson, Skribent

Fotograf:
Frank Holm

Pin It on Pinterest

Share This