RECENSION: Anderson .Paak – Annexet

av | mar 6, 2019 | Artiklar, Framsida Startslider, Recensioner

Det är med en förväntansfull stämning i luften som stockholmarna tågar i samlad trupp från Globens tunnelbana till Annexet. Ikväll är det mannen bakom trummorna, solglasögonen, och dem vita tänderna som intar scenen för tredje gången i Stockholm – vi talar naturligtvis om Anderson Paak.

För tre år sedan kunde vi se honom på Debaser Strand, och såhär i efterhand är det nog många som grämer sig att man missat en så stor artist – på en så liten scen. Tur nog verkar Paak kunna skapa en intimitet och en publikkontakt oavsett venue, och Annexet känns plötsligt lika personligt som om han stod i mitt vardagsrum.

Inom konsertens första minut har det redan påvisats vilken klass kvällens spelning kommer hålla, och i en lek mellan ljus, film och ett musikaliskt briljant utförande hänför han publiken från första ton och lokalen sätts i omedelbart gung. Trots att Annexet är närmast till slutsålt är publikhavet inte trångt, utan snarare som ett enda stort dansgolv och det är inte förrän fyrtio minuter in som jag märker att fötterna blivit trötta och ryggen svettig av publikens unisona rörelse.

Att hitta musiker som möter och kompletterar Paaks musikaliska talang, stil och karisma kan inte ha varit lätt, men även här blir resultatet felfritt. Med hjälp av bandet The Free Nationals rör sig musiken sömlöst in och ut mellan hiphop, r&b, jazz och fusion och med en så slående skicklighet att musikernas lugn på scen blir lika häpnadsväckande som arrogant. Detta är en spelning med extra allt och gång på gång överraskas publiken av rök, eld och ett konfettiregn som fastnar på publikens svettiga pannor.

Den goda stämningen håller i sig långt efter konsertens slut och återigen tågar stockholmarna, om något mer livliga och exalterade, i samlad trupp mot tunnelbanan. Detta var en kväll alla sent kommer glömma, och säkerligen en artist man aldrig kommer missa igen.

Författare:
Kristin Carpenter, Skribent

Fotograf:
Emil Daniel

Pin It on Pinterest

Share This