RECENSION: alt-J – Reduxer

av | sep 28, 2018 | Ny musik, Recensioner

Efter succén med Relaxer släpper alt-J elva tolkningar på albumets låtar. Reduxer kommer med ny energi och spännande hiphop-samarbeten.

Samtliga låtar på albumet är med andra artister. Det är bland annat Danny Brown, GoldLink, Little Simz, Pusha T, Twin Shadow och Rejjie Snow och precis som namnen antyder är det ett hiphop-album. Kanske inte direkt vad man förväntar sig från alt-J, men det funkar riktigt bra.

På elva låtar har bandet lyckats tränga in hela 18 samarbeten och fyra olika språk, utan att det känns särskilt konstigt eller trångt alls. Reduxer blir aldrig uttråkande eller enformigt, albumet är fullt av variation.

Medan musiken på Relaxer är optimal för lugna tillfällen så passar musiken på Reduxer bra i princip var som helst. Det är som att allt annat sätts på paus när albumet sätts på. Tankarna flyter bara förbi, eller så tänker du inte alls. Lite som att trycka på play för avkoppling.

Ett av de bästa spåren på plattan är 3WW med Little Simz. London-rapparen planterar stora tankar genom små ord med en behaglig rytm i bakgrunden. Andra låtar som är ett måste att lyssna på är Deadcrush med Danny Brown och Last Year med GoldLink, just för att de är så vilsamma och bjuder på ett skönt flow. Och vill du tänka lite mer så är Hit Me Like That Snare med Jimi Charles Moody ett riktigt bra spår.

Författare:
Sofia Ekberg Ekendahl, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This