RECENSION: Alaska Reid – Big Bunny

av | dec 17, 2020 | Artiklar, Läsvärt, Ny musik, Recensioner

Alaska Reid rundar av året med sin första EP Big Bunny som är startskottet för en lång solokarriär.

Alaska Reid frontade bandet Alyeska och hann med dem släppa ett album innan hon bestämde sig för att lämna. En något råare indierock byttes mot en mer tillbakadragen pop i hennes soloprojekt, mindre hårda kanter och mer böljande melodier.

På EP:n Big Bunny känns det både som att fasader släppts och att det är mer intimt. Det berör på ett helt annat sätt än musiken som gjordes under Alyeska men har samma rättframma råhet.

Reids rofyllda musik har något tidlöst över sig men doftar starkt av 90-tals indie och modern alternativ pop, med en skvätt atmosfärisk emo. Texterna målar upp ögonblicksbilder som filtrerade genom ett kalejdoskop. Det låter som ett möte mellan Joni Mitchell och Fiona Apple. Musiken skulle vara ett perfekt soundtrack till en melankolisk indiefilm.

EP:n består av nio spår, varav tre är nya. Alla hennes singlar som släppts under soloprojektet är med, förutom den jag anser vara den bästa, Amber. Ett val jag inte riktigt förstår. Men det är också det enda jag har att anmärka på. Låten Pilot med sin innerlighet och långsamma uppbyggnad är samlingens bästa.

Flera av låtarna har väntat på att släppas sen Amber var 14 år gammal och det är antagligen därför hennes musikaliska värld känns så komplett och sammanhängande. Den har haft tid på sig att utkristalliseras. Det kombinerat med producenterna A.G Cook och Rodaidh McDonald som förfinat och varsamt bäddat in Reids själfulla sound.

Alaska Reid är en artist som kommer finnas kvar i min skivsamling en mycket lång tid framöver.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This