RECENSION: 6LACK – Way Out West 2018

av | aug 11, 2018 | Artiklar, Läsvärt, Recensioner

Det hetaste namnet i världen av hiphop, 6LACK, gör sin Sverige-debut på Way Out West och han gör det med bravur till en redan trogen publik.

När jag kommer till Linné-tältet är det i princip redan fullt, vilket gläder mig då det är en av spelningarna jag sett fram emot mest under årets festival. Det är även 6LACKs första spelning någonsin i Sverige vilket känns spännande.

DJ Tonee värmer upp publiken innan med publikfriare som The Next episode (smoke weed everyday) vilket funkar otroligt väl då hela publiken hoppar, skriker och sjunger med. Någon klättrar till och med upp på en av tältstolparna, allt för att bidra till den rebelliska känslan som musiken redan lagt en grund för.

Ungefär en kvart in går 6LACK på scenen till folkets jubel. Han startar setet med några av sina mindre hits som Never Know, bakom honom florerar bilder på den svarta björnen som även porträtterar albumet FREE 6LACK. Snart därefter spelar han hiten Ex Calling där han uppmanar publiken att höja sina långfinger till taket, överallt omkring mig följer besökarna uppmaningen.

När han sedan framför Luving U fylls lokalen med en varm och kärleksfull stämning. Jag är positivt överraskad och fylls av en euforisk känsla att det är så många som är här och beskådar framträdandet.

Publiken är entusiastisk, hängiven, sjunger med i nästan alla rader och hoppar med händerna upp i luften när Ricardo river av låt efter låt på ett otroligt avslappnat och självsäkert sätt. Det må vara hans första framträdande i Sverige men jag hoppas innerligt att det inte blir den sista.

Författare:
Lili Gustafsson, Skribent

Fotograf:
Hilda Arneback, Way Out West

Pin It on Pinterest

Share This