PREMIÄR: VERO – Heaven on Earth

av | nov 19, 2020 | Artiklar, Läsvärt, Ny musik, Premiär

Minimalistiskt och djärvt när Stockholmsbandet VERO släpper musikvideon till Heaven on Earth. Popmani står i dag för premiären.

VERO har tidigare kallats för ett genrelöst band av både sig själva och andra. Musiken befinner sig nämligen i gränslandet mellan pop och rock, men att experimentera med genrer och referenser har tydligt bidragit till trions signatursound. Låten Heaven on Earth har en tydlig blinkning till 90-talets alt-rock och är även titelspåret på bandets senaste EP från tidigare i år.

Stockholmsbandet var tidigare signade av skivbolagsjätten Sony Music men har nu gått över till independent-skivbolaget PNKSLM Recordings (ShitKid, Sibille Attar, Holy). De är alltså mer indie än någonsin vilket syns markant på videon som är minst sagt minimalistisk. Den är opretentiös till den graden att det nästan inte händer någonting. Vi ser ett band som spelar i kallt ljus och en lång utzoomning. Ändå snärjer den tittaren, kanske än mer sedan live blev en bristvara. Julia Boman, Amanda Eddestål och Clara Gyökeres utstrålar samma djärva auktoritet som låten och vi vill inte slita blicken.

Redan i april när Popmani sist pratade med VERO var processen med ett debutalbum i full gång. Nu avslöjar de även att Heaven on Earth har en central roll i det arbetet.

– Vi ville ha en video, så vi gjorde en på nollbudget. Någon vecka senare kom pandemin till Sverige, och vi fick andra saker att prioritera. Heaven on Earth är en viktig låt för oss. Vi döpte vår EP efter den och vi bygger hela vårt debutalbum på den, berättar VERO i en kommentar till Popmani.

Författare:
Josefin Östby, Skribent

Fotograf: Hanna Rubensson

Pin It on Pinterest

Share This